torsdag 19. februar 2015

Selexid urinveisinfeksjon

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! En betennelsestilstand i urinblæren.


Som regel er det bakterier fra tarmen som gir urinveisinfeksjon. Reaksjon i huden, gjerne over et stort hudområde. Sees som røde vabler.


Hvordan kroppen skiller ut virkestoff og eventuelle metabolitter. Dette kan bety at du har nyrebekkenbetennelse som må behandles straks. Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Selexid tabletter skal brukes med forsiktighet hos pasienter med porfyri (en stoffskiftesykdom) ettersom pivmecillinam er assosiert med akutte anfall av porfyri.


På grunn av risiko for karnitinmangel skal Selexid tabletter brukes med forsiktighet og doseres etter kroppsvekt hos barn og underernærte, f. Selexid , som er et penicillinpreparat, spesielt egnet for urinveisinfeksjon , og som vil virke hvis bakteriene er følsomme for substansen. Trimetorprim holder bakteriene i sjakk, slik at kroppen selv kan kurere infeksjonen, men også her gjelder at bakteriene må være følsomme for preparatet. Tidlig i desember fikk jeg urinveisinfeksjon. Ble satt på antibiotika ( Selexid ) og ble kjapt fin i formen igjen. Men etter denne behandlingen har jeg gått og kjent på litt småsvie i blant.


Leverte urinprøve til legen på nyåret, men da fant ingenting. Så fikk jeg en ny runde denne uka med kjempesv. Urinveisinfeksjon – blærekatarr.


Infeksjonen går ofte over av seg selv innen en uke, men behandles ofte med antibiotika. Dette er standardbehandlingen mot urinveisinfeksjon. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør. Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av. Derfor klassifiseres en urinveisinfeksjon hos en mann som en komplisert urinveisinfeksjon.


Pårørende må informeres om å kontakte lege på nytt ved forverring (økende sykdomsfølelse, frostanfall, stigende feber, oppkast som ikke stopper), hvis barnet ikke får i seg medisinen, eller ved manglende bedring innen 1–døgn. Alle kan få urinveisinfeksjon , men kvinner har et kort urinrør, derfor får de lettere og oftere tarmbakterier opp i blæren, enn menn gjør. Komplisert cystitt. De aller fleste blir raskt friske med behandling med antibiotika. I Norge brukes det hovedsakelig Selexid , Trimetoprim og Furadantin mot urinveisinfeksjon.


En kur på dager er vanligvis nok. Det er også slik at urinveisinfeksjon ofte kan gå over av seg selv. Når gravide kvinner kommer til lege med urinveisinfeksjon , vil de sannsynligvis oppleve at legen først tilrår behandling med penicillin-preparater som Selexid eller Penomax.


Nitrofurantoin (Furadantin) bør generelt være andrevalget i behandling av urinveisinfeksjon i svangerskapet. Spørsmål: Henvendelse fra lege: En allmennlege etterspør dokumentasjon for om 4mg pivmecilinam er å anse som mer effektivt enn 2mg ved urinveisinfeksjon (UVI). Legene mottar en del informasjon fra legemiddelindustrien vedrørende dette og klinisk erfaring ved behandling peker også i slik retning. Cystitt er ufarlig, men pyelonefritt kan gi nyreskade og føre til blodforgiftning. Hvor vanlig er urinveisinfeksjon hos menn?


Både menn og kvinner kan få urinveisinfeksjon , men infeksjonen er langt sjeldnere hos menn. Det er spedbarn og menn over år som er mest utsatt for urinveisinfeksjoner. Forekomsten av urinveisinfeksjon er vesentlig høyere blant eldre menn enn hos yngre menn.


Bakterier trives godt i kroppsvarm urin, og de formerer seg raskt når de kommer inn i urinblæren. Etter hvert vil disse bakteriene føre til en betennelse i slimhinnen som kler innsiden av urinblæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg