torsdag 26. februar 2015

Gravid vondt i korsryggen

De fleste klarer seg godt Men jeg opplever faktisk ikke at vondt i ryggen er et kjempestort problem for gravide flest. Jeg opplever mer at det kan være et plagsomt symptom som innimellom krever litt mer oppmerksomhet enn man gjerne skulle ønske seg. Nyere forskning viser at kvinner som har født flere barn har større risiko for å utvikle bekkenplager. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravid , til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte.


De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen.

Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Hei:)Jeg er i dag dpo og har de 2-siste dagene hatt vondt (som et slags hold) i korsryggen. Ikke som isjas vondt altså. Noen som vet om dette KAN være et gravid symptom.


Er som jeg leste på en annen tråd her at man ønsker jo å tolke ALT som positivt Ellers har jeg og hatt et snålt humør disse. Er selv i uke og skal til naprapat i morgen grunnet at jeg har ekstremt vondt i korsryggen. Har gått dit jevnlig lenge før jeg ble gravid grunnet at jeg lett får stiv nakke.


Forrige gang jeg var der løste hun opp en bekkenlåsning som jeg visstnok hadde.

Frem til da trodde jeg det bare var et problem som oppstod med gravide. Har siden en uke før ikm hatt en del verk og murringer i korsryggen spesielt. Bytter på å være murringer i korsryggen og livmoren. Kjenner også en del strekk i livmoren. Noen opplever dog smerter i bekkenområdet, og det kalles ”symptomgivende bekkenløsning”.


Dette skjer hos alle gravide kvinner. Akutte smerter i korsryggen er smerter i nedre del av ryggen, med en varighet på under seks uker. Akutte korsryggsmerter er ufarlige tilstander, ofte kalt lumbago eller hekseskudd. Blir tilstanden vedvarende etter uker, betegnes det ikke lenger som en akutt korsrysggsmerte men som kroniske korsryggsmerter.


Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet. Vondt i bekkenet og nrliggende strukturer som nedre del av korsryggen og hoften er selvflgelig ikke en unik plage for gravide eller de som nylig har fdt. Jeg har så utrolig vondt i korsryggen. Har hatt det helt siden i går kveld.


Men det er ikke sånn mensen vondt. Det kom veldig plutselig. Nå er det nøyaktig dager siden EL. Er det noen som vet noe om dette? Skjønner ikke hvorfor korsryggen må gjøre så vondt ?

Korsryggen min dreper meg. Aldri hatt problem før. Først må jeg starte me jeg skal såklart ringe legen imorgen - men vil bare høre om noen har vært i litt samme båt. Opptil av alle gravide opplever vondt i ryggen når de er gravide.


Få ganger i livet skjer det større forandringer i kroppen på kort ti enn under et svangerskap. Den raskt voksende magen, ny hormonbalanse i kroppen, forandring i fysisk aktivitet, og for mange økt stress og usikkerhet påvirker ryggsøylen enormt. Vondt i bekkenet og nærliggende strukturer som nedre del av korsryggen og hoften er selvfølgelig ikke en unik plage for gravide eller de som nylig har født – muskulær- eller ledd-dysfunksjon kan ramme både kvinner og menn, unge som gamle.


Har ikke trent markløft på mange måneder pga dette, og er flere øvelser jeg ikke får gjort fordi det gjør vondt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg