onsdag 18. februar 2015

Åreknuter i underlivet

Alt fra plagg som holder inn, gir støtte og bedre blodsirkulasjon til ortopediske såler. Rask levering - dagers åpnet kjøp. Føler meg hoven og øm der, og har oppdaget åreknuter på kjønnsleppene. Dette bekymrer meg. De ses som krøllete, blåfiolette eller mørkfargede vener i leggene.


Noen kvinner får også åreknuter rundt endetarmen, som jo er hemoroider, og de kan få åreknuter rundt kjønnsåpningen og på kjønnsleppene ( åreknuter i vulva). De fleste gravide kvinner får ingen åreknuter eller de merker ikke noe ubehag fra åreknutene. Jeg hadde åreknuter i mitt andre svangerskap. Var da på gyn på sykehuset for å sjekke hvordan det såg ut, og om de kom til å bli et problem under fødselen.


Den ene sprakk under fødsel, så jordmora måtte sy et lite sting for å stoppe blødningen der. Ellers var det ikke noe problem under fødselen med de. Vanligvis går ikke åreknuter bort av seg selv, og plagene blir normalt verre med alderen.


Symptomer på åreknuter. Ifølge Helseleksikonet. Ved større forandringer derimot, kan du oppleve tyngdefornemmelse, smerter, hevelse og eventuelt kramper i leggene. Få mennesker vet at åreknuter også er i det små bekkenet, noe som forårsaker stor ubehag for det rettferdige kjønn og betydelig begrenser livskvaliteten.


Da øker trykket i venene slik at de utvides. Tilstanden forekommer i endetarmen i form av hemoroider og den kan også forekomme for eksempel i spiserøret (øsofagusvaricer) i forbindelse med leversykdommer. Vanlige symptomer på åreknuter kan blant annet være smerter, tyngdefornemmelse, kløe og leggkramper om natten. Mange opplever at de får åreknuter under graviditet.


Dersom de gir plager i hverdagen, det samler seg væske i beina, du har problemer med å utføre stående arbeid eller du har uro i beina som påvirker nattesøvnen, bør du vurdere å snakke med legen. Merker at dette hos meg har blitt tydeligere med barn nr 3. Jeg kan godt forstå at det plager deg med varicer i underlivet. Er omtrent mnd på vei. De ytre kjønnsleppene er hovne og der nede rundt skjedeinngangen har alt vært mye hardere og opphovnet enn vanligvis.


Får også litt vondt etter samleie, det blir ømt og svir l. Vil med stor sannsynlighet forsvinne etter fødsel. Smerter i underlivet når du er gravid kan naturlig nok skape bekymring. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter, noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


De karakteristiske symptomene på åreknuter og bekkenbein, som krever behandling til en lege for behandling, inkluderer: Kroniske smerter. Smerteopplevelser er oftest lokalisert i underlivet , noen ganger gitt bort i lyske og nedre del. Styrket i andre halvdel av menstruasjonssyklusen hos kvinner, etter samleie eller lenge på bena.


Skjematisk fremstilling av de forskjellige mekanismer som muliggjør dannelse av åreknuter. En manglende lukkeevne (insuffisiens) hos klaffene i karforbindelsene mellom det dype (til venstre) og det overflatiske (til høyre) venenettet – de såkalte perforantvenene som normalt bare tillater blodet å strømme fra overflaten, ikke omvendt – fører til en stuvning av veneblodet. Har du åreknuter med alvorlighetsgrad 3-skal du definitivt bli undersøkt av en lege (enten hos fastlege eller ta direkte kontakt med oss hos Åreknuteekspertene).


Også de i underlivet. At du har det i skjeden, er helt sikker ubehagelig, men det er svært sjelden det byr på komplikasjoner under fødselen. De oppstår pga press på blodårene ned til bekkenet når vekten på magen øker. Hvis en skulle være i tvil, bør en få en vurdering av en gynekolog. I dette svangerskapet har jeg fått åreknuter i underlivet.


Bør jeg få jordmor til å se på dem med tanke på evt komplikasjoner i forhold til fødsel? Jeg har også fått åreknuter , både på venstre legg og i underlivet på venstre side. Ingen smerter, men syns det er ubehagelig å gå på du eller stå lenge. Kjennes ut som at ting skal falle ut liksom.


Hadde ingen åreknuter med førstemann, men ting blir visst verre med hvert svangerskap sa min jordmor. Familie, samliv og seksualitet Graviditet, spedbarn og babytiden. Noen utvikler også åreknuter i underlivet. Kompresjonsstrømper kan lindre symptomene, men vil ikke forhindre at åreknuter oppstår. Ja dette kan være kjønnsvorter, eller det kan være som jeg fikk, åreknuter.


Ihvertfall fikk jeg vondt. Men åreknuter gjør VONDT å trykke på. Men de gikk vekk igjen da, fikk stykker. Og de var inni huden, ikke oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg