fredag 13. februar 2015

Omskolering regler nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Husk å logge ut når du er ferdig. Reglene for unntak fra kravet om års forutgående medlemskap endres, og gjelder for søknader som settes frem 1. Muligheten til å oppholde seg i utlandet mellom avtalte aktiviteter begrenses til uker per kalenderår.


NAV stiller krav til økt geografisk mobilitet ved vurderingen av arbeidsmuligheter. Om det blir vurdert at du trenger mer utdanning eller omskolering i voksen alder for å skaffe deg arbei kan NAV vurdere utdanning som en del av et arbeidsrettet tiltak. Dei gamle omgrepa omskolering og attføring er kjende for dei fleste.


Omgrepa er erstatta av arbeidsavklaringspengar (AAP), som er nøkkelen når det gjeld utdanningsstøtte frå NAV. Når noen blir pushy på omskolering må en huske å si at nav tenker raskeste veien til arbei og komme opp med noen alternativer som f. Avklaring, arbeidsrettet rehab, oppfølging osv. Og ellers få med at etter en helhetsvurdering finner ikke nav det hensiktsmessig med omskolering. Kan NAV dekke omskolering?


Karriere, arbeidsliv. De nye reglene i ordningen om arbeidsavklaringspenger (AAP), kan få stor betydning for deg som stønadsmottager. Målet for endringene er at arbeidsevnen skal bli avklart raskere, slik at den enkelte fortest mulig kommer tilbake i arbeid ved sykdom eller skade, sier advokat Catharina Skage til dinerstatning. Synes jeg du har rett på omskolering ? Nei, ikke en rett, men det hadde jo vært fint om jeg slapp å være med å sponse uføretrygd til deg. Du skriver at du ikke fungerer i yrket som frisør lenger, da du har konstant senebetennelse i armene og øverst i ryggraden.


Vi kan si generelt her på ung. Meld fra om endringer. Hvis det skjer endringer som har betydning for din stønad som enslig mor eller far, må du straks melde fra til NAV. Du må for eksempel melde fra hvis. Skjema, hvis du ikke samtidig søker elektronisk på nav.


Spesielt om doktorgradskandidater. Les nærmere om reglene for dagpenger og doktorgradskandidater. Over 1ulike kurs. Adobe-sertifiserte kurssenter. For å få omskolering av NAV , så forutsetter det vel at en har et yrke, altså at en jobber med noe en har utdanning innen.


Det holder ikke å feks få vondt i beina fordi en går mye på hardt gulv i butikkjobben sin, da kan en jo bare drive med noe annet, for å sette det på spissen. I noen tilfeller kan man få ekstra støtte fra NAV til studier, men da må det være gode grunner til dette. Merk også at det er viktig å melde yrkessykdom til NAV , arbeidsgiver, advokat o. Det kan du lese mer om her. For eksempel kan de som går på omskolering eller attføring i 1-år ha rett til betydelig erstatning, dersom yrkessykdom bekreftes.


Er du noe du savner på disse nettsidene eller ser du stoff som ikke er oppdatert? Det er etter de mnd med sykemelding at AAP trer i kraft ( hvis du får det innvilget) Hvis så, er det 6 av din nåværende inntekt, ev. NAV gjør av siste års inntekt. Omskolering regler nav. Men NAV er fastlst p at jeg ikke har krav p noe som helst, kun etter en.


NAV sponser Vidars healerutdanning - nyheter - 2. Arbeidsmarkedet endrer seg, jobber blir borte, sykdom naturliggjør en omskolering , eller man kan rett og slett få lyst til å gjøre noe nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg