fredag 27. februar 2015

P piller etter fødsel

Etter en fødsel kan man få mindre lyst på sex. Glidemiddel kan hjelpe mot tørr skjede. Se også råd om prevensjon, spiral og p - piller mens du ammer. Spiral er dyrere enn p - piller , og prisen skal ifølge undersøkelsen være en avgjørende årsak til at mange ikke benytter dette.


Minipiller foran p - piller. Før du ble gravi hadde du kanskje ikke brukt noen annen prevensjon enn p - piller ?

Microgynon, Oralcon og Loette) og noretisteron (Synfase) vil 5-av dem årlig få blodpropp. Marvelon og Mercilon) eller drospirenon (Yasmin, Yasminelle og Yaz) vil 9-av dem årlig få blodpropp. Det anbefales å starte opp med prevensjon 6-uker etter fødsel , litt avhengig av hva slags prevensjon man velger. Det er jo rundt den tiden kvinnen vanligvis gjenopptar sitt seksualliv.


Så lenge menstruasjonen ikke har kommet tilbake etter fødsel blir ikke kvinnen gravi men hun vet ikke når den første eggløsningen skjer. I Norge selges P -stav som merkevarenavn Nexplanon som produseres av legemiddelfirmaene Orifarm og MSD. P - piller beskytter ikke mot noe annet enn graviditet.


Det er derfor viktig å bruke kondom i tillegg til p - piller hvis man ikke er monogam eller ens partner ikke er monogam eller har en kjønnssykdom.

Bruk av p - piller kan skjule dette problemet, for når du går på p - piller er syklusene regelmessige – og du merker ikke at ikke alt er som det skal. Dersom alt er i orden, så er det normalt å bli gravid ganske fort, sier han. Spørsmål: Hvilke p - piller anbefales ved amming? Lege har en pasient som ammer et barn på seks måneder og som bruker Yasmin (drospirenon, etinyløstradiol). Bruk av minipille (bare gestagen) anbefales vanligvis fremfor kombinerte p - piller.


Hovedårsaken er at østrogener kan redusere melkeproduksjonen, særlig i perioden like etter fødselen. Det er vanskelig å si noe sikkert om hvor uttalt dette er og hvor mye det varierer med tid etter fødsel og eksponering på grunn av mangel på detaljerte data. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Hormonell prevensjon bør unngås etter fødsel.


Ammende kvinner vil ønske å unngå hormonell prevensjon fordi hormonene blir utskilt i morsmelken. Hvis du velger p - piller , p -ring eller p -plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang. Er du år, betaler du 2kroner.


Brukt riktig gir p - piller høy beskyttelse mot graviditet. En del kvinner får hormonelle bivirkninger.

Bytte fra p -plaster. Kvinnen fullfører ukers bruk av p -plaster og starter med hormonspiral senest dagen etter. Ved overgang fra gestagenpiller skal kvinnen gå direkte over til hormonspiral uten opphold. P -pillen er den eldste og vanligste prevensjonsmetoden. De fleste jenter som velger prevensjon første gang velger p - piller.


Denne prevensjonsmetoden fungerer bra for dem som husker å ta pillen hver dag. De beskytter mot graviditet ved å hindre eggløsningen. Det kan for eksempel skyldes at kvinner som bruker p - piller går oftere til legen, og at kreftsykdom dermed blir oppdaget hyppigere hos disse kvinnene.


Den økte risikoen for brystkreft forsvinner gradvis i løpet av år etter at du har sluttet å bruke p - piller. Jeg begynte også etter ukers kontrollen, på Cerazette (hadde ikke akkurat så veldig behov for det før for å si det sånn hehe) Men hadde mensen annenhver uke, og det er ikke akkurat moro! Jeg har en hunnkatt som fikk kattunger for dager siden, hun har ikke vært ute siden.


Relativt god sikkerhet, nyere minipiller er tilnærmet like sikre som p - piller. I slike tilfeller kan det være sikrest å bruke prevensjon som er helt hormonfri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg