fredag 27. februar 2015

Første tann

Tannbørsten settes på fingeren og brukes deretter som en vanlig tannbørste. Barn blir født uten tenner , da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.


Første tann

Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. Det er stor forskjell på når barn får sin første tann. Noen barn er tilsynelatende født med tenner , mens andre først får tenner i ettårs-alderen. Det er ingen fordel at barn får tennene tidlig - kanskje tvert imot! Så snart den første tannen bryter gjennom, er det på tide å finne frem tannbørsten.


Det finnes babyer som elsker å pusse tennene, men de aller fleste foreldre opplever – i alle fall i en periode – at babyen slett ikke vil at tennene skal pusses. Munn og tann Barn og tenner. Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder. Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Tannpuss morgen og kveld med fluortannkrem er anbefalt for friske og sunne tenner.


Når fikk barnet ditt sin første tann ? Lurer siden min baby på snart tre mnd sikler og spytter så mye og syntes at jeg ser konturene til en tann i munnen hennes, men det er vel litt for tidlig til å være det alt nå? Min første tann boks - Bredt utvalg av første tann boks i sølv eller tinn for jenter og gutter. Finn et fint alter til den første tannen og gleder barn. Alle barn elsker å lagre den første tann , og det blir mulighet gjennom vår boks.


Puss fra første tann. Pass og puss omhandler enkle forebyggende og helsefremmende tiltak for å gi småbarn gode rutiner, denne brosyren er spesielt fin til småbarnsforeldre. Det første tegnet til tannfrembrudd kan være økt sikling.


Første tann

Sikling kan oppstå så mye som to måneder før tannen bryter gjennom. Et urolig barn som gråter mer enn normalt, er tegn som ofte ses i sammenheng med tannfrembrudd. Barn som er i ferd med å få tenner , har gjerne et økt behov for å gnage på noe med litt tyggemotstand.


Pattedyr har derimot et fast antall tenner , og bytter tenner bare en gang i livet (melketennene). Fortennene i underkjeven er de første tennene som bryter frem. Ni av ti barn vil få første tann i perioden fra 4–måneders alder. Dannelsen av melketannsettet tar cirka fire år og tennene bryter frem i løpet av en toårsperiode.


Samtlige røtter er ferdig utviklet ved 3½-årsalderen. Søte barnesko i tinn til oppbevaring av barnets første tann og hårlokk. Med skoene følger både blå og rosa lisser. Dette er med andre ord en sikker gave, enten du skal i dåp til den lille gutten eller jenta. Hvor gammel var babyen deres da den fikk sin første tann ? Sønnen min fikk den første tanna da han var 4mnd og uke og den andre tanna kom dager etter.


Han var mnd på søndag. Synes dette var litt tidlig, men vet ikke hva som er normalt. Nå begynner batteriet å bli dårligere, må lade flere ganger om dagen. Nå bruker jeg riktignok telefonen my. Det er imidlertid store variasjoner, noen barn får ikke den første tannen før rundt 1-årsdagen.


Første tann

Melketennene skal barnet ha i mange år, noen av dem mister de ikke før i 13-årsalderen. De første melketennene kommer i 5-måneders alder. Hvilke tenner kommer når? Det er dermed veldig individuelt, når de varige tenner dukker frem.


Senere frembryter visdomstennene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg