torsdag 5. februar 2015

Høyt blodtrykk gravid

Høyt blodtrykk gravid

Høyt blodtrykk er generelt knyttet til risiko for hjertesykdommer og hjerneslag. Utsatt for svangerskapsforgiftning. Svangerskapsforgiftning kjennetegnes av forhøyet blodtrykk og eggehvite i urinen.


De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Noen gravide kan utvikle et forbigående høyt blodtrykk i svangerskapet. Det anbefales som regel rikelig med hvile ved høyt blodtrykk under graviditet. Dette kan være alvorlig. Du vil bli sykemeldt, og tilbud om hyppigere undersøkelser hos legen blir også gitt.


Behandling av alvorlig svangerskapsforgiftning. Ved alvorlig svangerskapsforgiftning må den gravide legges inn på sykehus for overvåkning. Cirka prosent av den voksne befolkningen i Norge har en behandlingstrengende høyt blodtrykk. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer.


Metyldopa og labetalol er ansett som førstevalg når det er indikasjon for blodtrykkssenkende behandling under graviditet. Blodtrykk øker med alderen. ACE-hemmere og AT2-antagonister er kontraindiserte under graviditet.


Noen får ingen symptomer uten protein i urin, høyt bt og ødem. Alle som har svangerskapsforgiftning får protein i urin og høyt blodtrykk. Som regel er det vanskelig å finne ut hvorfor så mange får høyt blodtrykk.


Arv kan påvirke, men det har sannsynligvis ikke så mye å si, ifølge Kristensen. Dersom du har familiemedlemmer med høyt blodtrykk , vil jeg anbefale å gjøre de tiltakene du kan, for å redusere risikoen for å få det selv. Du bør også få målt ditt blodtrykk. Men vet du egentlig hva blodtrykk er? Hypertensjon er når denne kraften er for høy av en eller annen grunn.


Hvis du mistenker at du kan lide av høyt blodtrykk , må du dra til legen din. Rask og trygg leveranse. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Risikoen for høyt blodtrykk øker med alderen, hvis du arvelig disponert, er gravid eller overvektig, ikke trener, røyker, drikker mer enn moderate mengder med alkohol, spiser usunt eller lever et stressende liv.


Høyt blodtrykk gravid

Lavt stoffskifte, hypotyreose, når du er gravid , har en rekke mulige skadeeffekter og skal behandles. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Kan man ha svangerskapsforgiftning uten høyt blodtrykk ? Litt små pga at høyt blodtrykk hos mor gjør at de ikke får nok næring (navlestrengen fungerer ikke helt optimalt), men ellers i fin form Jeg får høyt blodtrykk av hormoner. Leger kaller ofte høyt blodtrykk for hypertensjon. Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk.


Ikke stans behandlingen med blodtrykksmedisin uten å konferere med legen. Om du har hypertensjon og er gravid eller planlegger å bli gravid , bør du snakke med legen din om hva som er den tryggeste medisinen å bruke. Om du har diabetes og bruker insulin, diskuter medikamentvalg med legen. Hei, jeg er gravid i uke nå. Var hos jordmor i dag og hun målte høyt blodtrykk.


Har noen erfaringer med høyt blodtrykk så tidlig i svangerskapet og med blodtrykksenkende medisiner? Jeg fikk Trandate, som jeg skulle begynne å ta i kveld. Jeg leste at Trandate kan påvirke fosteret og er veldig fortvilet nå.


Forskning av stipendiat Hilde Kristin Riise ved Institutt for global helse- og samfunnsmedisin kaster nytt lys på sammenhengen mellom høyt blodtrykk under svangerskapet og risiko for å få hjerte- og karsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg