mandag 9. februar 2015

Gravid nesespray

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid nesespray

Blir du forkjølet mens du er gravid , er det ikke alle typer nesespray du kan bruke. Dette er forhåndsreglene du bør ta for nesespray i graviditeten, og rådene for hostesaft og salve til munnsår i svangerskapet. Det bør også gå minst uker mellom to behandlingsperioder med nesespray. Langvarig bruk utover dette kan skade neseslimhinnen og føre til en forverring av nesetettheten, selv om du ikke lenger er forkjølet.


I går fikk jeg høre av en bekjent at det kunne være svært skadelig å bruke Otrivin nesespray under graviditeten. Jeg sjekket opp i bruksanvisningen og der stod det at man skulle være forsiktig med bruk av Otrivin under graviditeten. Problemet mitt er at jeg er totalt avhengig av denne hersens sprayen. Det finnes flere typer nesespray mot tett nese som gravide kan bruke. Ulike typer saltvannsspray er trygge for deg og barnet ditt, og disse kan du bruke så lenge du har behov for det.


Nesespray som inneholder enten xylometazolin (Dexyl, Nasaren, Otrivin, Zymilin) eller oksymetazolin (Rhinox) kan også trygt brukes når du er gravid. Bruk hos gravide og ammende bør etter vår vurdering bare skje etter nøye vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det foreligger begrenset dokumentasjon på sikkerhet ved bruk av slike injeksjoner mot allergi hos gravide og ammende.


Uansett gravid eller ikke bør du slutte, det er veldig uheldig for slimhinnene dine. Gravide og ammende bør så langt mulig unngå eksponering overfor kjente allergener. Jeg var på apoteket og spurte i går. De anbefalte en nesespray som heter Zymelin.


Den er uten konserveringsmidler og i pakningsvedlegget står det at ved riktig bruk (maks 2-ganger pr dag i maks dager) er det ingen virkning på fosteret, og den kan trygt brukes. Har du blitt gravid mens du brukte p-piller? Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet. Veie nytte m ot risiko.


Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet. Levende svekket (attenuert) influensavaksine (LAIV) inneholder kuldeadapterte, temperaturfølsomme, svekkede influensavirus og administreres i form av nesespray. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år. Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk immunsuppresjon eller til gravide. Mange gravide kvinner lider av forkjølelse, tett nese, pusteproblemer og søvnproblemer gjennom hele graviditeten, men vil ikke bruke vanlig slimhinneavsvellende nesespray.


Gravid nesespray

PHYSIOMER (Baby, Normal Jet, Strong Jet) består av naturlig sjøvann og lindrer effektivt, men skånsomt symptomer som tett, rennende og kløende nese. Otrivin nesespray inneholder virkestoffet xylometazolinhydroklori som får blodårene til å trekke seg sammen og letter luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse. Effekten av Otrivin nesespray starter innen noen minutter og varer i opptil timer. Det er viktig å lese pakningsvedlegget nøye før bruk. Aktiv ingrediens - Xylometazoline.


Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer,. Otrivin Comp er tilgjengelig som ml nesespray med en dosepumpe. Mange tyr nok fort til nesespray når nesen blir tett, men er det trygt når man er gravid ? Man skal være tilbakeholden med bruk av medikamenter ved graviditet som hovedregel.


Gravid nesespray

Otrivin brukes kortvarig ved akutt forkjølelse, sier Broch Østborg. Det er altså ingen god idé å bruke ved vedvarende tett nese. Xylometazolin åpner raskt tett nese ved å virke på blodårene i nesen slik at disse trekker seg sammen og letter luftpassasjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg