tirsdag 17. februar 2015

Oppblåst mage gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere.


Dette skjer også i fordøyelseskanalen.

Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst. Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff fra det nettbaserte fødselsforberedende kurset En god fødsel, forklarer at diaré og løs mage oftest forekommer mot siste del av svangerskapet. Oppblåst mage og gravid. Tarmfloraen står for størsteparten, rundt , av årsaken til fordøyelsesplager, deriblant oppblåst mage.


Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen, treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Får jeg oppblåst mage av å være gravid ? Kvalmen som ofte kommer i første trimester, kan gjøre at du spiser og drikker annerledes enn du pleier.


Samtidig utskiller du svangerskapshormoner som får tarmene til å jobbe langsommere.

Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det.


Aldri mer oppblåst mage ! Det rykker i magen, tarmene blåser seg opp, og du eser på den ubehagelige måten. Problemer med mage , tarm og fordøyelse er utbredt blant kvinner, særlig etter passerte år. Jeg trener dager i uka.


Har ikke problemer med løs eller treg mage , men promper en del. Så øker det på utover dagen. Synes det er sjelden jeg ikke har oppblåst mage , og synes det er vanskelig å se sammenheng med spesielle matvarer.


Har problemer med oppblåst mage sånn innimellom , noen ganger så tåler tarmen ikke protein rik mat , da blir jeg veldig oppblåst. Man kan nesten se det tydelig. Går på nesten glutenfritt kosthold så langt det lar seg gjøre , baker eget brød. Har hatt oppblåst mage så lenge jeg kan huske men det kommer å går.


Plages du mye med oppblåst mage ? Her er råd som kan bidra til at du slipper lettere unna. Det er normalt å slippe en fis ti til ganger om dagen. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Hvis du ikke har glemt en pille, kastet opp eller hatt kraftig diare er det liten sannsynlighet for å bli gravid.

Slik blir du kvitt oppblåst mage. Den enkleste metoden for å få balanse i tarmene. Om morgenen er magen min flat og fin. Etter frokost blir den stor og har og jeg ser gravid ut. Det er bare kroppen hennes som er slik og selv om magen er oppblåst , er det like mye en gravid mage ettersom det ligger ett liv inni der.


Hvis du fremdeles er plaget med oppblåst mage etter mnd på Loette, kan det være greit å oppsøke en lege for å undersøke om du bør bytte merke eller vurdere annen prevensjon. Du kan gå tilbake til helsestasjon for ungdom eller gå til fastlegen din. Håper dette svaret gjør at du blir mindre bekymret.


Især når jeg har spist, selv om jeg spiser små måltider fordi jeg fort føler meg som om jeg skal eksplodere hvis jeg spiser en normal porsjon. Hver gang jeg setter meg ned må jeg kneppe opp knappene i buksa. Det ser ut som jeg er flere måneder på vei ikke uker.


Begreper som treg mage , obstipasjon eller forstoppelse brukes for å beskrive at avføringen går uvanlig sent gjennom tarmsystemet og er vanskeligere å få ut. Avføringen kommer sjeldnere enn ellers og er hard og knollete. Den gravide føler seg gjerne ” oppblåst ” i magen og kan ha magesmerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg