tirsdag 3. februar 2015

Hvordan bli jordmor

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for. På finnlærebedrift. Hvordan fungerer Karakterkalkulatoren? Hold Ctrl-tasten nede. Du kan lese om å bli jordmor her på utdanning.


Hvordan bli jordmor

Der står det mye god informasjon! For å bli jordmor , så man først bli sykepleier! En jordmor er en sykepleier, som deretter har spesialisert seg til å bli jordmor.


Det du må gjøre i første omgang er altså å begynne på et sykepleierstudium. Tror det finns en mulighet for å komme utenom det også, hvis man er over (eller 23?) år og har jobbet med relevante ting tidligere, men tror det er opp til studiestedet og vurdere om du kan gå under det, så da må du snakke med dem. For å komme inn på jordmorskolen, som varer i to år, må du ha et års praksis som sykepleier. Vi vet det kommer til å bli tøft, men vi kan en del fra før.


Hvordan bli jordmor

I tillegg jobber vi begge på sykehjem, så vi vet hvordan det er ute i praksis, sier Jansen. Det er en fin og givende jobb, legger Rotvik til. De fleste er ansatt ved fødeavdelinger på sykehus, på mindre fødestuer, helsestasjoner eller private jordmorklinikker. Yrket åpner også for arbeidsmuligheter innen undervisning, forskning og helseadministrasjon. Som jordmor utdannet i Norge fyller man de internasjonale kravene, og kan derfor jobbe som jordmor i andre land.


Dette innebærer at Dnj ønsker at jordmorutdanningen skal være en grunnutdanning i jordmorfag. Samtidig ser Dnj verdien av ulike løp for å bli autorisert jordmor , både med og uten sykepleierutdanning. Hvor kan jeg utdanne meg som jordmor ? Klikk her for å få en oversikt over studiesteder som tilbyr utdanning som jordmor. Etter at jeg fikk barn har jeg drmt om bli jordmor. Betyr det at dere kunne tenke dere å jobbe i kommunehelsetjenesten når dere er ferdig utdannet?


Hvordan bli jordmor

Ny teknologi må ikke bli en sovepute, mener Lukasse. Det lett å stole på en maskin og ikke på seg selv. Men det kan bli litt farlig hvis vi tar tilliten bort fra kvinnen. Hun skal kjenne sin egen kropp og barnet i magen. Og kvinner må få lov å føde uten å bli oppslukt av maskiner, hvis de ønsker det.


Fra jeg var år har jeg hatt en drøm om å bli jordmor (ifølge min mor). Det høres tidlig ut, men det er sant! Sykepleier er derfor første stopp. Jeg setter utdanning høyt, og ønsket best mulig kvalitet med både skole og undervisningsforløpet, og da fikk jeg anbefalt denne institusjonen.


Hvordan bli jordmor

Valget var derfor enkelt! Jeg har alltid ønsket å bli jordmor – helt fra jeg var ei lita jente. Jeg tok sykepleierskolen og jobbet to år før jeg gikk videre på jordmorskolen i Tromsø da jeg var år.


Tilbudet gis hvis det er nødvendig med en celleprøve fra livmoren din eller dersom du bør bli testet for en klamydiainfeksjon. Avtal første svangerskapskonsultasjon tidlig. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten.


Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby. Videre - og etterutdanning. Master i jordmorfag. Utdannet i utlandet? Jordmorutdanningen i et historisk perspektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg