torsdag 19. februar 2015

Allergifrie hunder

Allergivennlige hunder. Dersom man er allergisk mot hunder så vil man alltid få en allergisk reaksjon, men noen raser produserer mindre allergens enn andre hunderaser. Her er hunderasene som produserer minst allergens, og som derfor kan passe for allergikere som ønsker å leve med hund til tross for ulempene det medfører for en allergiker. Hundeallergi – en vanlig form for pelsdyrallergi.


Hunder finnes i dag i av norske husstander og blant husdyr er det bare katten som er mer populær. Samtidig har rundt prosent av befolkningen allergi mot pelsdyr, og da først og fremst katter og hunder 2. ALLERGIVENNLIGE: Er du allergisk mot pelsdyr finnes det flere katter og hunder som er bedre egnet for deg. Ingen dyr er 1 allergifrie , men mange allergikere kan likevel ha noen av disse rasene. Noen hunder sies å være allergivennlige. Det er kanskje en myte at noen hunder ikke fremkaller allergiske reaksjoner, men det er i hvert fall påstanden fra enkelte allergikere.


Mengden av allergener varierer hos ulike raser. Det er årsaken til at noen raser anses for å være mer allergivennlige enn andre. Jo det er et egentlig ufarlig egghviteemne som finnes i hunders (og andre pelsdyr) flass, spytt og urin, som ved kontakt med hud eller innånding kan gi allergiske reaksjoner. Westien beskrives som en typisk all-round hund som passer for de fleste familier. Den er glad i barn og andre hunder.


Hos denne hunden er pelsstellet svært viktig. Den bør gres nøye igjennom minst en gang i uken og trimmes jevnlig. En riktig stelt pels røyter omtrent ikke. Har ei venninne som har veldig lyst på hund , men kan ikke ha det pga morens allergi.


Men hun har stilt meg mange spørsmål om allergivennlige raser. Derfor har jeg tenkt en del på dette med allergivennlige hunder , og tenkte å ta en nærmere titt på disse rasene. Hold hunden din vekk fra soverommet ditt. Hvis soverommet ditt er fri for dander, vil du få færre allergiske reaksjoner og god natts søvn. Hypoallergena hunder eksisterer ikke.


Forskere jobber med en formel for allergifrie katter og hunder , men så langt var det ikke rapportert om vellykkede tilfeller. Havaneser er rikelig lettlært og ikke spesielt omfattende å dressere. Denne hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Disse hundene har gjennomsnittlig med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Jeg er en hundekjær allergiker, som lenge har ønsket meg en egen hund.


Har hatt hund før, da en blanding av bichon havanais og dvergpuddel. Jeg reagerte litt på ham når jeg klippet ham, og så fikk jeg litt kløe hvis han slikket meg på huden. Det er imidlertid noen år siden jeg hadde ham, og nå ha. Vi har lyst på hund , men må pga allergi velge en allergivennlig rase.


Det jeg lurer på er om noen har noen erfaringer her. Tross alt, bare fordi du er allergisk mot hunder , betyr det ikke at du ikke vil nyte å eie en! Det er mange raser av hunder som er hypoallergene.


Her er seks tips for å velge en allergifri hund. De som kjøper hundene har blitt fortalt at blandingshunder er friskere og mer robuste enn renrasede hunder , og de som selger blandingene forteller også at hundene er allergifrie og ikke utløser reaksjoner hos de som vanligvis er allergiske mot hunder. Nakenhunder kan (og bør) bades fra tid til annen, men ikke for ofte og en bør bruke en svært mild sjampo som ikke har tilsetninger av parfyme, primært en shampoo beregnet for hunder. Nakenhunder er en allergivennlig hunderase, men ingen hunderaser kan regnes som helt allergifrie.


Se artikkel om hundeallergi for flere detaljer om hvorfor. Nei, det finnes verken allergifrie eller allergivennlige katter. Husk at en katt er et liv, og noe du tar ansvar for i til år, ikke noe du tester ut og finner ut om noen uker eller måneder at du ikke kan ha i hus.


Sibirkattene kan være allergivennlige katter. Det betyr at folk som er allergiske mot katter kan tåle sibirkattene. Vi må poengtere tydelig at ikke alle katteallergikere tåler sibirkatten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg