fredag 6. februar 2015

Penicillin mot halsbetennelse

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Symptomene som oppstår ved en halsbetennelse er smerter langt bak i halsen som blir verre ved svelging.


Halsen kan være rø eller ha hvite flekker bak i svelget. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Men effekten er bare at du blir frisk ca. Antibiotisk behandling består av smalspektret penicillin. Er du allergisk for penicillin , skal du behandles med et makrolid.


Behandlingen varer dager. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene. Bli kvitt halsbetennelse. Jeg er en mann på år som sliter med halsbetennelse.


Har gått på en kur med apocilin. Ble mye bedre, men nå to dager etter så kjenner jeg det blusse opp igjen. Og sååå vondt å svelge, tygge, ikke minst å åpne munn,! Det iler smerte når jeg sitter helt stille og. Noen som har hatt lignende eller vet hva det kan være?


For stor dose paracetamol kan gi alvorlig leversvikt. Mange legemidler mot forkjølelse og influensa inneholder paracetamol, så vær forsiktig med å bruke flere ulike medikamenter samtidig. Leger anbefaler vanligvis antibiotika mot halsbetennelse forårsaket av streptokokker. Bruk av penicillin ved virusinfeksjoner - der verken penicillin eller andre antibiotika virker - må derfor unngås.


Bivirkninger av penicillin. Penicillinet virker ikke bare mot de sykdomsfremkallende bakteriene. Det virker også mot nødvendige bakterier som befinner seg i slimhinner og i fordøyelseskanalen.


Man kan bli smittet av halsbetennelse gjennom dråpe- eller kontaktsmitte. For eksempel ved at en syk person i nærheten hoster eller nyser. Om du har halsbetennelse pga bakterier og du nå begynner på penicillin , så skal ikke crp stige noe særlig. Uansett: crp er ikke farlig, det er bare en indikasjon om infeksjon i kroppen.


Ikke farlig i seg selv (under grader iaf), men en indikasjon om at kroppen reagerer mot noe. Kronisk halsbetennelse kan behandlast med tonsillektomi (kirurgisk fjerning av mandlane). Forsking har likevel vist at det er minimale fordelar ved tonsillektomi hjå barn med kronisk halsbetennelse. Mandlene er en del av immunforsvaret i kroppen, og har en sentral rolle i beskyttelse mot bakterier og virus, spesielt hos barn. Mandlene kalles tonsillene på fagspråket, halsbetennelse kalles derfor tonsilitt som betyr betennelse i mandlene.


Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Begynte på penicillin på tirsdag ettermiddag pga. Husker jeg hadde en halsbetennelse for noen år siden som var så smertefull at jeg ikke fikk sove på over et døgn, hver gang jeg skulle svelge, selv om det bare var spytt, følte jeg det som en kniv i halsen. Amoxicillin har funket fint. Jeg har djevelsk vondt i halsen.


Det er så smertefullt som jeg ikke kan huske at en halsbetennelse er. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg