onsdag 11. februar 2015

Blødninger etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Blødninger etter fødsel

Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Blødning etter fødsel. De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Mensen, blødninger og renselsen etter fødselen kan være vanskelig å skille.


Dette bør du vite om blødningene, også kalt renselsen, etter fødsel. Selv etter en normal fødsel , får de fleste plager som etterrier, blødninger , forstoppelse og svie når en tisser. Ta kontakt med helsesøster eller fastlege hvis du er urolig. Kraftige blødninger kan forekomme hvis livmoren ikke trekker seg sammen til vanlig størrelse etter fødselen eller hvis rester av morkaken ikke kommer ut av seg selv.


Blødninger etter fødsel

Fødselslegen eller jordmoren vil overvåke deg nøye for eventuelt blodtap etter at barnet er født. De vil også sjekke blodtrykk og puls. For å hindre at den nybakte mor blør mer enn en halv liter trekker livmoren seg umiddelbart sammen etter fødselen. Jeg lurer på om det er normalt med ustabile blødninger etter fødsel , da jeg ikke har hatt det etter mine tidligere fødsler. Renselsen var ferdig dager før det hadde gått uker etter fødsel.


Jeg har gått på cerazette i totalt rundt år, avbrutt av et svangerskap og uker etter. Jeg fikk små blødninger ca mnd etter fødsel som varte i 2-uker, eneste blødning på alle årene på cerazette. Ble litt bekymret og gikk til til gynekolog.


Uregelmessige vaginalblødninger omfatter sporblødninger av små mengder blod mellom periodene - ofte sett på toalettpapiret etter at du har tørket deg - eller kraftigere blødninger der du må bruke bind. Jeg hadde blødninger i godt og vel mndr. Indre blødninger kan forkomme. Faren for perforasjon er størst de første månedene etter en fødsel. Spiralen kan føre med seg mikrober fra cervix opp i livmorhulen ved innsettingen.


Derfor er det viktig å få en blodoverføring for å kompensere for blodtapet. Avsluttende tanker om blødninger etter fødselen. I artikkelen fra Stavanger (1) hevdes det at overgangen fra fast til individualisert oksytocinprofylakse førte til økt forekomst av blødninger post partum, definert klinisk som blødningsmengde over 5ml. Det er sannsynligvis korrekt, selv om det ikke er angitt hvor ofte oksytocin ble gitt i perioden uten fast rutine. Hvor lenge har en blødninger etter vaginal fødsel ? Er nå tre uker siden jeg fødde og har fortsatt blodlignende utflod.


Blødninger etter fødsel

Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt. Kanskje har du gruet deg til selve fødselen og forventer at alt var ferdig etter den? Men blødninger kan også være et tegn på at det er kreft i livmorslimhinnen eller i livmorhalsen.


Slik kreft kan ofte helbredes hvis du bare kommer til lege tidlig nok. Nøl derfor ikke med å gå til undersøkelse. Når det er gått noen år etter menopausen, kan slimhinnen i skjeden bli svært tynn og sår. Celleprøvetaking fra livmorhals er et organisert screeningprogram av friske kvinner uten symptomer, for å kunne diagnostisere forstadier til livmorhalskreft.


Blødninger etter fødsel

Metoden skal ikke brukes som diagnostikk av livmorhalskreft. Det unike med screening av livmorhalskreft er at denne kreftformen kan stoppes fra videre utvikling ved behandling gitt på et tidlig stadium, før cellene har begynt å vokse. Etter at barnet anses som levedyktig, skal man alltid ta kontakt med fødestedet ved blødninger. Men skyldes blødningen modning av livmorhalsen, kan man forsøke å stoppe fødselen. Det er mange mulige årsaker til blødninger i svangerskapet.


Og det er slett ikke slik at blødning = spontanabort. Hormonspiral etter 40.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg