mandag 6. januar 2020

Vond lukt nedentil

Vond lukt i underlivet kan nemlig ikke vaskes bort, men overdriver du renholdet nedentil kan du faktisk vaske på deg vond lukt. Hennes råd er å vaske deg med vann eller intimvask. Vond lukt nedentil er veldig vanlig og skyldes som regel bakteriell vaginose. Mange er plaget av dette innimellom, mens andre sliter mye med vond lukt , sier Anne Grønmark som er gynekolog ved Volvat Medisinske senter i Fredrikstad.


Mange tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon. Soppinfeksjon vil som regel føre med seg kløe og grynete konsistens, men veldig sjelden sjenerende lukt. Hun peker også på bakteriell vaginose som den vanligste årsaken til vond lukt i underlivet. Takk for at du skriver inn spørsmål hit til ung.


Du skriver at du merker at du har en vond og stram lukt i underlivet. Hva er det det lukter? Den er veldig karakteristisk. På denne siden finner du vanlige stilte spørsmål om intim og underliv som vi har fått inn til våre farmasøyter i Spør Apotek 1. Dersom du ikke finner svaret du er ute etter, så still gjerne et nytt spørsmål til oss i skjemaet på siden. Endring av lukt oppstår gjerne hvis bakteriebalansen forstyrres, så det er vel forandringer mer enn lukt i seg selv som kan være tegn på ubalanse.


I tillegg til vond lukt kan også endringer i utfloden din gi deg en pekepinn på om du har en ubalanse i skjeden. Merker du en skarp lukt der nede på sørlandet – en sterkere lukt enn det vanligvis pleier å være hos deg? Tettsittende tøy eller syntetiske truser og strømpebukser gjør det vanskeligere for huden å puste – og det gir en sterkere lukt enn ellers.


Du er altså plaget av en kraftig og vond lukt fra underlivet ditt som du beskriver som svettelukt. Er du sikker på at det er svette det er som lukter? Dama mi lukter vondt nedentil. Det har hun også gjort en stund.


Hun lukter allikevel ikke bedre en stund etter at vi har gått på kuren. Vi er begge rundt år, og hygienen til begge er god. Normal lukt fra underlivet.


I skjeden finnes en rekke bakterier som har som oppgave å holde skjeden ren. For at dette systemet skal virke, må miljøet i skjeden være surt. Vanlig utflod lukter normalt litt syrlig og de fleste opplever ikke denne lukten som vond. Vond lukt fra underlivet og utflod er som regel ikke forårsaket av sopp. Candida (sopp) infeksjon gir som regel bare utflod og kløe.


Bakteriell vaginose eller gardnella vaginalis er forårsaket av en mikroorganisme som lett gir en råtten fiskelukt. Jeg har slitt med vond lukt nedentil i flere år. Dusjer om morgenen, og på kvelden lukter det overhodet ikke godt. Om jeg tar på meg selv f. Sitter jeg lenge stille med bena i kryss, føler jeg at jeg kan lukte meg selv når jeg endrer sittestilling el. Jeg lurer på om det kan komme vond lukt nedentil etter at jeg har tisset?


Tørker meg bra nok, men føler alltid at det blir så ekkel lukt nedentil etter at jeg har tisset. Kan dette være en grunn til at jeg har en del veskelignende utflod? Det lukter så sterkt, og lukta kommer så fort.


Dusjer daglig, prøver å begrense det for å ikke forstyrre miljøet der nede - kunne egentlig tenkt meg å dusje 2-ganger daglig pga dette #128539; Vasker med samme intimsåpe jeg alltid har brukt. Renselsen er over for lengst, har vært på 6-ukers kontroll o. Spørsmål: Noen timer etter at jeg og min mann har hatt samleie, begynner det å lukte av hans penis. Svar: I forbindelse med seksuell stimulering skiller både menn og kvinner ut luktstoffer.


Lukten ble først syrlig etter at jeg fikk en reaksjon i underlivet hvor jeg begynnte å klø noe intens frem til leppene mine nedentil ble helt hoven. Det er en veldig skarp duft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg