onsdag 15. januar 2020

Etter abort

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. TIDEN ETTER ABORT : Blødninger er vanlig etter abort , og samleie skal derfor unngås i en periode.


Men det er ikke uvanlig å slite psykisk. Her er alt å vite om tiden etter abort , og hjelp du kan få. Etter to døgn skal du fullføre aborten. Du kan komme tilbake på sykehuset, eller velge å fullføre aborten hjemme dersom forholdene ligger til rette for det. Hvor du ønsker å fullføre aborten må du bestemme i løpet av den første konsultasjonen på sykehuset.


Det skal ikke være et problem å bli gravid etter hverken spontanabort eller medisinsk abort , ifølge ekspertene. Du kan prøve å bli gravid etter abort så snart du er tilbake i normal menssyklus, og sjansen er da enda mindre for å spontanabortere. Forhåndsregler etter abort : Kvinnen bør bruke bind og ikke tamponger ved blødningen som følger etter abortinngrepet. Menstruasjonen kommer tilbake 4-uker etter aborten , og den første menstruasjonen er ofte kraftigere og mer langvarig. Under forundersøkelsen vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse.


Etter abort

Jeg er en jente på år som for ca. Jeg og samboeren ventet som vi fikk beskjed om ca. Spørsmål om blødning etter abort Besvart 10. Jeg hadde samleie med kjæresten. Kondomet sprakk, men han kom ikke.


Sex etter abort Besvart 13. Hvem kan bestemme at noen skal ta abort ? Tør ikke å si noe til typen min om dette. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Fremprovosert abort , også kalt abortus provocatus, fremkalt abort , svangerskapsavbrudd og tilsiktet abort , kan foretas både før og etter fosteret er levedyktig utenfor moren. I det norske helsevesenet regnes grensen for skillet mellom abort og fødsel å gå ved den 22. Opplever du å få smerter, feber eller unormale blødninger etter aborten , ta kontakt sykehuset direkte.


Det er vanlig at en blør i 1-uker etter en abort. Du får med deg et skriv fra sykehuset som du må lese gjennom. Kontakt oss gjerne hvis noe er uklart eller om du vil ha en samtale rundt det du har opplevd. Les mer om hva vi kan gjøre. Etter-abort samtaler hos Amathea er ikke bare for de som har hatt en selvbestemt abort.


Komplikasjoner etter abort er et stort problem i mange land der det er restriktive abortlover. Ifølge Verdens helseorganisasjon skyldes ett av tjue dødsfall i tilknytning til graviditet eller fødsel komplikasjoner etter abort. Kort tid etter en abort vil kvinnen igjen være fruktbar. Hos prosent av kvinnene er eggløsningen allerede i. Du bør unngå samleie og bading i etterkant av aborten så lenge du blør. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong.


Skal du begynne med p-pille, kan du starte dagen etter aborten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg