mandag 13. januar 2020

Ostekake med gele

Ostekake med gele

Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


Ostekake med gele

Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen.


Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær?


Ostekake med gele

Det blir en aldeles nydelig kake! Jeg fryste min, det går også fint. Ostekaken kan godt lages en dag før den skal spises. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca.


Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.


Ostekake med gele

Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for. En av 3gode oppskrifter fra Dr. Kok opp vann og rør ut en pakke gul gele.


La avkjøles til romtemperatur. Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Hvis du ikke har den type kjøkkenmaskin kan du putte kjeksene i en brødpose, lukke posen og slå kjeksen til smuler med en kjevle. Ha smulene over i en bolle og rør inn det smeltede smøret.


Smør en springform på ca cm. Beskrivelse Lett og frisk ostekake. Med mandelbunn, oste fromasj og sukkerbrødbunn. Vi gjør oppmerksom på at denne kaken må bestilles to virkedager i forveien. Det kan forekomme spor av andre allergener enn de som er nevnt i ingredienslisten.


Med frisk appelsinsmak er denne ostekaken, laget av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, perfekt til påskekosen. For at ostekaken skal sette seg skikkelig bør den stå i kjøleskapet i 5-timer før servering. Kaken er pyntet med bringebær og gelé. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme sammen.


Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket. Dette er den ultimate julekaken!


Vi har laget en en tredelt ostekake som både har julens farger og smak av jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg