fredag 24. januar 2020

Gravid etter 40

Rask og trygg leveranse. Treff andre voksne på møteplassen for oss over år. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


GRAVID I -ÅRENE: Har du vellykkede svangerskap bak deg, er sjansen større for at det også går bra etter 40. Har du derimot forsøkt å bli gravid i ti år, er det liten sjanse for et vellykket svangerskap etter fylte , sier professor Anne Eskild.

Siden det er nettprat hver dag, unntatt helgene, så er det fint om dere stiller spørsmål på nettpraten og ikke i debattene. Om du er gravid i uke , eller 4 er egentlig ikke det viktigste akkurat nå – inntil du blir innkalt til overtidskontroll. Så prøv å gjøre som de foregående ukene: Slapp av så godt du kan, så tungt som du bærer nå kan du med god samvittighet overlate det meste annet til partner.


Denne tiden er preget av venting på fødselen og noen kvinner blir utålmodige. Gravid uke 3 og 41. Forberedelsene som kroppen gjør den siste tiden er viktige.


Faktisk er det slik at man regner med at det er vanskelig å bli gravid de siste år før overgangsalder- og det uavhengig av når dette skjer. Det er ikke slik at en regelmessig mens i -årene er et bevis på fruktbarhet, slik mange tror. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen.

Behandlingen gis som en sprøyte med spesifikt immunglobulin mot RhD og blir vanligvis gitt ved sykehuset du skal føde. Anne Kathrine Slungård (51) og Ellen Arnstad (49) ble mødre som godt voksne. Svangerskap (eller graviditet) hos mennesker varer til uker, ca. De første ukene regnes som første trimester.


Når du er gravid i uke ser du virkelig slutten på graviditeten. Over av alle gravide føder mellom uke og 42. En majoritet av disse igjen fødes etter den beregnede termindatoen. Fostervannet inne i magen byttes ut omtrent hver tredje time og det produserer nytt fostervann helt til barnet er født. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


I løpet av de første 4-ukene etter fødselen vil livmoren skrumpe og nærmes seg normal ikke- gravid størrelse. Vekten av livmoren mer enn halveres i forhold til vekten like etter fødselen allerede i løpet av den første uken. Hvis mor ammer, vil livmoren etter uker være omtrent så stor som den var før fødselen. Imidlertid prøver forskerne å øke sjansene for å bli gravid i høyere alder gjennom assistert reproduktiv teknologi (ART).


Ved år minker prosentandelen til omlag , og ved års alder er det bare sjanse for å bli gravid. Hvis du aktivt forsøker å få barn, og er under år, anbefaler Carlsson å ta kontakt med en lege dersom du ikke har blitt gravid etter ett år. Er du over år råder hun deg å søke hjelp tidligere, allerede etter seks måneder med aktive forsøk. Fra -årene og oppover bør du kontakte lege så snart du bestemmer deg for å bli gravid.


Fruktbarhet hos kvinner og menn er et tema som ofte tas opp i nyhetsmediene, ofte med sensasjonspregede overskrifter. Flere som er gravide og over ?

Sitter nemlig her og er ganske sjokkert og bekymra nå. Jeg er 4 nærmer meg 4 og fant nettopp ut at jeg er gravid med det som kan bli mitt barn nummer tre, hvis det går bra. Har fra før av en på og en på 8. Jeg vet hvor liten sjanse det er for å bli gravid i den alderen, sier Hilde.


Men jeg tok en test, og fikk sjokk da den viste at jeg var gravid. Og selv om vi ble glade, var det en skrekkblandet fryd. På grunn av jobben min, visste jeg kanskje litt for mye om risikoer.


Derfor fikk jeg tatt en tidlig morkakeprøve. Hvis du er over år gammel, er dine chancer for at blive gravid ca. Hvis det ikke lykkedes dig at blive gravid på den naturlige måde, kan du forøge dine odds med yderligere ca. Hva tenker dere om å bevisst planlegge graviditet når man er fyllt ? Jeg har aldri hatt behov for å reprodusere meg- men ting har endret seg- vi ønsker gjerne barn_dersom_det går- men vi stresser ikke med det. Det vil si- vi forsøker ikke i den forstand at vi utreder osv men har tenkt skjer det så skjer det.


Kjente symptomene allerede for fem dager siden, så det var svært gledelig da testene viste at jeg hadde rett i mine antakelser. Jeg har to tenåringsbarn på og år fra tidligere forhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg