torsdag 23. januar 2020

Ekstrem hodepine

Tenk deg at hodet ditt føles som det skal eksplodere. Sånn har Marit det hver eneste dag, og ingenting kan ta bort smertene. Ekstrem hodepine som migrene og klasehodepine rammer tusenvis av nordmenn.


Innsendt spørsmål ­Siden i midten av Juli har jeg hatt hodeverk. Det begynte med et par dager i uken. Nå den siste mnd har jeg hatt det minst dager i uken og max 6.

Det er konstant hele døgnet og dagene er etter hverandre. Jeg kan legge meg med hodepine og vokne med det. Spenningsholdepine. Kjennetegn: Dette er den vanligste typen hodepine og føles som en konstant verking eller trykk på begge sidene av hodet eller på baksiden av hodet og. Klasehodepine, cluster- hodepine , er kraftige anfall med hodepine som vanligvis er lokalisert bak eller rundt et øye.


Anfallene kommer som regel i puljer (klaser) på ett til åtte anfall pr dag i fire til tolv uker. Smerten er ensidig, og varigheten av hvert anfall er vanligvis mellom minutter og tre timer uten behandling. Ikke ignorer ekstrem hodepine.


Hodepine som er forbundet med fyllesjuke er bare barnemat i forhold til dette.

Her er det snakk om skikkelig dunking. Akutt hodepine rammer de aller fleste fra tid til annen, og oftest i form av spenningshodepine, men det kan også skyldes mer alvorlige tilstander. I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om når du bør ta kontakt med lege. Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt.


Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner) med potensielt alvorlig forløp. Tør ikkje ta smertestillende. Veit nokon om det er greit m paracet? Vil mye heller ha vondt selv enn å skade babyen.


Migrene er anfall med hodepine. Omtrent opplever ett eller flere migreneanfall i løpet av livet. De aller fleste opplever hodepine fra tid til annen. Stress, lite søvn, lite mat eller for mye alkohol kan utløse hodepinen, og som oftest hjelper det å gi kroppen hvile og ro. Det finnes flere ulike typer hodepine , og nedenfor kan du lese om noen av de.


Vet det er flere tråder om dette,men nå er jeg så sliten av hodepine at jeg trenger litt motivasjon for å komme over denne kneika. Jeg har funnet ut at jeg lett går ut av ketose. Kanskje hvis jeg bikker sånn 25. Tåler altså utrolig lite.


Noen kan oppleve å bli dårlige de første dagene når de går over til lavkarbo. Særlig gjelder det de som er veldig overvektige og velger ekstrem lavkarbo, sier Lindberg.

I tillegg til hodepine , kan man bli svimmel, uvel eller få hjertebank når man går raskt ned i vekt, men dette gjelder uavhengig av kostholdet. Du gir meg nok ikke nok opplysninger om hodepinen din for å kunne gi deg migrenediagnose. Statistisk sett har over av de pasienter som går til le. Ekstrem trøtthet kan føre til at du ikke klarer å ta vare på deg selv, eller gå om dine normale aktiviteter i livet. Trøtthet er også referert til som slapphet, utmattelse eller tretthet, og innebærer både mental og fysisk tap av energi.


Hvis du får kraftig hodepine , feber, utslett og stiv nakke samtidig. Hvis du opplever at tilfeldig hodepine kommer oftere uten noen åpenbar grunn, blir sterkere eller varer lengre. Hvis du ofte opplever synsforstyrrelser, lammelse, slapphet eller problemer med å gå i forbindelse med hodepine. Personer med kronisk hodepine kan ha nytte av fysioterapi.


Er det noe jeg kan gjøre for å bli bedre? Dersom hodepinen er anfallsvis og intens, så kan det være klokt å hvile i et mørkt, stille rom. Ved mer langvarig, såkalt kronisk hodepine , kan spesielle avslappingsteknikker være nyttig, for eksempel autogen trening.


Ta kontakt med fastlege ved bekymringer! Hos mange fører hodepine til uro for alvorlig sykdom, f. Subaraknoidalblødning kan forekomme hos yngre pasienter. Ofte er det flere i familien med dette. Det skjer en akutt blødning fra store og middelstore blodkar i hjernen i det væskefylte hulrommet mellom spindelvevshinnen og årehinnen. Har det siste året slitt med en helt ekstrem spenningshodepine som kommer i perioder og varer ca 1-uker i strekk, så kan det gå en måneds tid før det kommer igjen.


Jeg tror den kommer fra nakken, da jeg har vond og stram nakke, men også noe smerter i rygg og skuldre. Kjenner jeg er stram i kjeven og i tinningpartiet i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg