onsdag 8. januar 2020

Vaginal ultralyd

Vaginal ultralyd er en undersøkelse av livmorhals, livmor, eggstokker og eventuelle foster. Dette gjøres ved at et lydhode med ultralydgele og med kondom utenpå, føres inn i skjeden. Ved undersøkinga blir eit lydhovud med ultralydgele og med kondom utanpå, ført inn i skjeden.


Hadde en kraftig blødning men som heldigvis har. Jeg skal inn til vaginal ultralyd for å sjekke at alt er i orden.

Siden spontanabort i januar har jeg hatt blødninger etter samleie, med varierende mengde. Jeg er godt ute i syklusen og skal ikke blø. Undersøkelsen omfatter ultralydundersøkelse av livmorhals, livmor og eggstokker. Et lydhode med ultralydgele og kondom utenpå føres inn i skjeden.


Sjekk deg - kampanjens budskap er: Ta livmorhalsprøve, unngå livmorhalskreft! Slik rutineundersøkelse kan du gjøre her, inkludert er også vaginal ultralyd og eventuelle andre adekvate prøver som ønskes, også blodprøver. Når lyden passerer forskjellige vev i kroppen, blir noko av lyden reflektert tilbake som ekko.


Denne lyden vert fanga opp av eit lydhovud og lydbølgene omdanna til bilete i ultralydmaskinen.

Ultralydapparatet sender lydbølger inn i kroppen. Dette foretrekkes når man skal sjekke livmorhalsen eller når det er svært tidlig i graviditeten. Har en cyste på venstre eggstokk som har vokst fra 4cm til 5cm i diameter på mnd. Var hos gynekolog i dag og de utførte vaginal ultralyd og det var vanvittig vondt. Hun fikk ikke stanga ordentlig inn en gang.


Alle foster har da en liten væskebrem under huden i nakken som kalles for nakketranslusens (nuchal translucency). Er hevelsen i nakken økt, er det økt r. Anonym bruker skrev: Fordi spinaten inneholder nitrat som omdannes til nitritt ved oppvarming ( kreftfremkallende stoffer, tror jeg). Oi, det visste jeg ikke.


Jeg har et spørsmål angående vaginal ultralyd. En vaginal ultralyd utføres ved å føre en probe med kondom el. For å kunne bekrefte ein graviditet må ein være sikker på å sjå hjerteaksjon. Dette kan bekreftast med vaginal ultralyd frå veke 7. Abdominal ultralyd kan som regel benyttast frå veke 12. Tidlig ultralyd fra uke 7-(2D) se om graviditet ligger i livmor, er det flere foster, om det er liv.


D vil si at bildet ser 3-dimensjonalt ut slik øynene ser det i det virkelige liv, og ved 4D ser man barnets bevegelser.

Gynekologiske kontroller, full sjekk, inkludert vaginal ultralyd av livmor og eggstokker. Barnløshet, utredning og behandling. Vi har samarbeid med utenlandske klinikker. Du kan kjenne noe trykk fra sonden, tilsvarende det fra et spekulum, instrumentet som brukes til å ta en celleprøve. Lydbølger treffer de interne organene dine og sendes tilbake til sonden for.


Flere som har tatt vaginal ultralyd ? Jeg tok det idag, men de så ikke noe, ble litt redd. Skal tilbake om to uker. Bildedannelse med ultralyd kalles også ultrasonografi eller ultralyddiagnostikk. Ved ultralydundersøkelse brukes lydhoder med forskjellige frekvenser.


Gynekologisk undersøkelse (gu) med ultralyd Gynekologisk ultralyd er kanskje den viktigste grunnen til at du skal la en gynekolog foreta dine gynekologiske undersøkelser. De fleste forbinder ultralyd med graviditet, men vi kan også bruke ultralyd til å undersøke forhold i kvinnens underliv. Besøkstiden på sykehuset kan variere noe fra avdeling til avdeling, men de fleste har åpen besøkstid.


På noen avdelinger er det viktig å avtale besøk på forhån men de aller fleste avdelingene kan pasienter ta i mot besøk utenom anbefalte tider. Vi gjør oppmerksom på at timer hverdager etter kl. Dette tillegget vises ikke i timebookingen men legges til ved betaling etter konsultasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg