fredag 31. januar 2020

Jogge etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Les også: Derfor bør du unngå hurtigslanking etter fødselen Jogge og løpe etter fødsel. Ifølge Sola kan det ta opptil ett år før kroppen har rukket å bygge seg opp igjen etter en graviditet, men at man vil merke tydelige forbedringer underveis.

Trening etter fødsel kan for noen starte allerede etter et par uker, mens andre må vente i mer enn seks uker. Med andre ord er det store individuelle forskjeller. Men enkelte øvelser kan alle starte med allerede dagen etter fødselen.


Når kan jeg begynne å jogge igjen etter fødselen ? Jeg føler meg i bra form og såret er fint. Da jeg var på 6-ukers kontroll sa legen at jeg skulle vente litt, men da hadde jeg. Bekkenbunnen blir derfor den første delen av kroppen du trener etter en normal fødsel. Start gjerne allerede etter ett døgn!


Prøv å unngå treg mage og mye trykking ved toalettbesøk, eller pressing ved vannlating.

Jogge etter fødsel Hvorfor ikke lage adventskransen selv i år? Dekoratørene på Mester Grønn viser deg hvor enkelt du selv kan pynte til jul. Det anbefales å jogge sakte og ikke for lenge i begynnelsen og ta hensyn til signalene fra kroppen. Den fysiske formen, som det var før fødselen , gjenopprettes i gjennomsnitt bare seks til ni måneder etter fødselen.


Hva kan jeg gjøre for bekkenbunnen? Før jeg ble gravid var jeg utrent og tynnfeit. Jeg var syk hele svangerskapet, spydde opp nesten alt så kostholdet var ikke bra. Mistet mye muskler. Babyen hadde kolikk så der gikk enda måneder uten mental mulighet og overskudd.


Tiden gikk og jeg spiste vanlig mat igjen men lørdagene ble ford. Et par daglige turer med økende varighet fra til minutter og økende hastighet fra snakketempo til andpusten, er en fin måte å komme i form på etter fødselen , sier Hatlebrekke. Turgåing er en utmerket måte å komme i form på etter fødselen , enten det er med eller uten vogn.


Etter en lett fødsel , startet jeg raskt med trening etter dager og var på min første joggetur etter ca 5-uker. Hadde vel og merke altså en lett fødsel og full kontroll på bekkenbunn Trente mye løping i barsel-tida, litt skranglete bekken, men det gikk. Fullførte halvmaraton så og si akkurat et halvt år etter fødsel. Kaloriforbruk ved gå eller jogge ? Anderssen forteller at energibruken, eller forbrenning av kalorier, er den samme ved å gå og jogge. Men jogger du gjør du dette 2-ganger så raskt, så å jogge er mer effektivt, det er tiden som avgjør.


Tror det har kommet til en del nye lesere i løpet av Skal vi danse tiden.

Og mange av dere har etterspurt et program eller økter tilpasset de som ikke nødvendigvis er topptrente fra før av. Derfor tenkte jeg å dele programmet jeg delte da jeg trente meg opp igjen etter fødselen. Etter et par veker prøvde eg å jogge men smerten, selv om den ikkje var ille, var der med en gang.


Eg prøvde kanskje et par ganger til utover høsten før eg ga opp og bestemte meg for å ikkje jogge før til våren i håp om at det ville gi seg. Nå i mars begynte eg så smått å jogge heim fra jobb, annahver dag. Du kan fortsette å jogge når du er gravid” Fakta. Var du en aktiv jogger før du ble gravid er du ikke nødt til å slutte.


Går det bra med deg og svangerskapet kan du fortsette å løpe nesten helt til du skal føde. Får du en ”rar” følelse etter eller under trening, kan det derimot være lurt å slutte. Etter fødsel kan mange oppleve ufrivillig lekkasje av urin og luft. Det er derfor svært viktig å trene opp bekkenbunnen. Når man skal starte med trening, er det viktig å ha kontroll på bekkenbunnen før man begynner å jogge , hoppe eller med tunge løft.


Det er ikke normalt å lekke luft eller urin under disse aktivitetene. Kjente ingen etterrier, og livmoren var trukket ganske langt tilbake dagen etter. Var heller ikke sliten eller noen ting.


Vill blitt mer sliten av å jogge eller være en dag på jobb, enn av å føde et barn! I vår familie har vi tunge fødsler , så jeg føler meg utrolig heldig siden det ikke ble slik for meg. Etter det ble det raske gåturer med bikkja frem til fødselen.


Bare flott å holde seg i form under svangerskapet, så fremt kroppen din tillater det. Jeg er i ferd med å trene meg opp igjen etter å ha fått mitt tredje barn. Jeg forsøker å trene allsidig, men er - tidsmessig - avhengig av å kunne jogge 1-ganger i uka. Da er jeg operert for rectocele. To dager siden så kan ikke si så mye, annet enn at det var kjempevondt det første døgnet.


Og jeg var kvalm etter narkosen og kastet opp flere ganger, og DET var ikke akkurat behagelig der nede :-S Men jeg fikk kvalmestillende og litt morfin også, og det var bra fo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg