fredag 17. januar 2020

God saus til biff

God saus til biff

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Den første sausen du tenker på til biff er trolig béarnaisesaus, som er en svært populær saus til biff. Béarnaise er en smaksrik saus som passer svært godt til en saftig og god biff , gjerne servert med pommes frites eller søtpotet-fries. Smaker du til béarnaisesausen med tomatpuré får du choronsaus. Derfor har Stiansen i sin bok Søndagsmiddag et eget kapitel viet til farsdagsbiffen, med et vell av sauser og til og med hjemmelaget chips. Om ikke mor og barn steller til alle fire sausene, bør de i hvert fall gi far valget mellom to sauser på bordet, og gjerne forsøke seg på hjemmelagde chips, mener han.


En god béarnaisesaus. For mange er en god bearnaise en selvfølge til en saftig biff. Vi gir deg oppskriften så du kan lage den fra bunnen av. En elgbiff skal stekes pent og rolig, og gjerne serveres med en god og enkel saus. Her bruker Brimi en saus laget uten kraft som passer både til elg og okse.


Tilsett heller jevning flere ganger i små mengder for å sikre at sausen får riktig tykkelse i forhold til din personlige smak. Prikken over i-en er smørklatten som du nå tilsetter sausen. Pisk den godt inn, så setter den et fint smakspreg på sausen og ikke minst gir den en fin skinnende farge.


Skal du ha biff til middag, så er det viktig med en god saus til biffen. Da skulle saken være biff. Det finnes et hav av sauser du kan lage, men personlig så liker jeg denne fløtesausen med sopp og sjalottløk. Men egentlig er biff med peppersaus en fransk tradisjon.


I Frankrike kalles den sauce au poivre, og mange bistroer og restauranter har den på menyen: et raust stykke biff , rikelig med peppersaus, pommes frites og litt salat ved siden av. Det er viktig å smake til sausen. Du må ikke bare følge en oppskrift, men lære deg å smake til slik at sausen blir så god som du vil ha den, sier Brimi inni dampen fra en diger kjele med. Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk, fugl, pasta og pizza. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose.


Kutt opp sopp, finhakk løk og hvitløk. Fres sopp og løk i en kjele med smør til det har fått en gyllen farge. Smak til med soyasaus, og eventuelt salt og pepper. Her finner du mange gode oppskrifter med storfekjøtt, bare se selv!


Saus til biff er kjekt å ha når du skal servere en god og deilig biff til middag. Ingenting er som en nydelig saus til en deilig og saftig biff. Jeg foretrekker den oppskriften du ser under, og mener den passer utmerket godt til en god biff. La biffene hvile på en tallerken mens du fikser sausen.


Hell alt fett fra pannen over biffene, hell cognacen i pannen og flamber. Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg. Kok sausen til den tykner og rør inn ripsgele. Server med godt smør til på tallerkenen (la smelte over kolbene). Når vi snakker om tilbehør til biff , er det umulig å komme unna klassikeren bakt potet.


Server gjerne med en god klatt hvitløk- eller kryddersmør (noen foretrekker også rømme). En desj sukkerkulør må til , jeg pleier å ta nok oppi til at sausen blir lys brun. Ettersom jeg både har kremfløte og hvetemel, så pleier jeg å hive litt vann oppi til slutt før jeg smaker til med salt og pepper. Lar det stå å koke i minimum min for å bli kvitt melsmaken.


Dette er desidert faborittsausen min til biff av storfe. Dersom du er opptatt av å holde vekten og ønsker å begrense kaloriinntaket ditt, så er det greit å vite at mange sauser inneholder en god del smør og fløte. Dette bidrar til mye fett og kalorier sammenlignet med for eksempel en sjysaus.


I tillegg bør du prøve å være litt oppmerksom på hvor mye saus du forsyner deg me sier hun. Kok grønnsakene til de er møre. Kjør paprikaen, grønnsakene og urtene i en hurtigmikser til du har en jevn saus. Hvis du ønsker sausen tynnere, kan du spe med litt grønnsaksbuljong.


Brun saus uten smør eller margarin. KLASSIKEREN: Biff med bernaise blir sjelden feil! Grønnsaker eller salat til frisker opp, både visuelt og smaksmessig. Det perfekte tilbehøret til biff.


Den kan lages kjapt og enkelt, mens kjøttet hviler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg