mandag 27. januar 2020

Røde prikker i huden

Røde prikker i huden

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer.


Har hatt de fleste av disse i flere år, så det er ikke noe akutt oppstått. LES OGSÅ: Små røde prikker på kroppen. Vorter er svært vanlige, og skyldes et virus som kalles human papilloma virus, som ofte blir forkortet til HPV-virus. Vorter er små utvekster i huden , som oftest kommer på hender, fingre og føtter. Mange røde prikker på kroppen?


Har du hørt om cherry angiomer før? De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker. De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden , sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.


Røde prikker i huden

Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form. Når man stresser så får enkelte ENORMT mange kviser.


Blod utredelsen kan jeg ikke si noe om, men hvis du søker litt mer rundt, så er det nok fint mange grunner til at man kan få røde prikker under huden. La oss ta en titt på noen av de mulige årsakene til røde flekker på huden. Utbrudd Den vanligste årsaken til kløende røde flekker på huden er et hudutslett. Men det betyder ikke, at børn eller unge ikke kan få dem.


Læs også: foryng huden med gele. De tiltrækker nemt vores opmærksomhed med deres røde farve. De er synlige, og mange synes, de er grimme. Bør du bekymre deg? Jeg er en kvinne på 48.


I løpet av de siste par år har jeg merket små røde prikker eller blemmer på huden , spesielt på brystet, armene, magen og bena. Prikkene er bittesmå, blemmene litt større. Dette kan det være.


De sistnevnte minner om føflekker, men er røde. Har den siste tiden hatt en tendens til og få små røde blodprikker under huden. Dei som jeg har fått før har forsvunnet men idag våknet jeg til en ny. Har også slitt litt med at jeg har vært veldig trøtt og sliten ut på kveldene, men det har faktisk gått over da jeg har vært våken en stu. Har sådan nogle bitte små røde prikker i huden på arme og mave nogle enkelte steder.


De er ikke meget større end en knappenåls hovedet, så man skal virkelig kigge efter. Er der nogen af jer andre der har sådan nogle og ved hvad de skyldes? Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør.


Røde prikker i huden

Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg). Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet.


Intens skrubbing eller vasking av slik hud kan irritere og føre til betennelse. Dersom man klør og plukker på forandringene, kan det også bli betennelse. Så lenge det ikke er tegn til betennelse, er det ikke nødvendig med behandling.


Ved betennelse i folliklene vil huden bli rød , litt varmere og det kan oppstå noe ubehag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg