torsdag 30. januar 2020

Potet koketid

Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Slik moser du poteter Hjemmelaget potetmos, enklere enn du tror! Mandelpoteter og andre melne potetsorter egner seg ypperlig til potetmos.


De er melne og gir fin gylden farge og ikke minst en flott smak. Godt tilbehør Se flere poteter i nettbutikken.

Den beste måten å se om poteter er ferdige på, er. Poteten smaker godt i stappe, lapskaus, suppe og gryteretter. Den er også god råstekt eller bakt i ovn og egner seg til lompe- og lefsebaking.


Norsk pimpernel kan kjøpes i butikk om høsten og vinteren. Pimpernel har god holdbarhet. De burde oppbevares mørkt og kjølig, ved 4–ºC.


Kok opp, og kok så på svak-middels varme så det småputrer i en halvtime-tre kvarter (kan ta opptil en time om poteten er stor). Den inneholder for mye stivelse og karbohydrater, mener de.

Alt med måte, sier andre. Hvis du kjenner at kniven slipper poteten , så er poteten perfekt mør. Trekke først, så hvile: Dra kjelen av platen, og la potetene trekke i 5-minutter. Dette er for å få fram sødmefulle nøttesmaken i poteten. Da trekkes saften nemlig inn i poteten igjen.


Den nye poteten må bli en potet som tåler å lagres lengre. Vi skal finne en potet som passer. Vi vil bidra til å øke norsk matproduksjon, sier Bjertnæs. Matkontrollen har sjekket koketid på poteter.


Enkelte poser med poteter tar dobbelt så lang tid å koke som det står på pakken. Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat. Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er også elsket og flittig brukt i flere andre land. Amerikanerne bruker den gjerne til sine mashed potatoes, mens øst-europeerne inkluderer den i sine gryteretter. Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik?


Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Nyttig om poteter 8. Det hevdes at det var Sir Francis Drake som brakte poteten over havet til England.

Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Norske poteter har de beste vekstforholdene med lange, lyse netter, jevn temperatur og jord som er optimal for potetdyrking. Så kommer problemet da - hun spiser bare søtpotet av potet -typer. Går det an for meg å koke søtpoteten sammen med mine poteter?


Eller er det noe med at smaken smitter over på hverandre eller noe? Jeg bruker som sagt Amandinepoteter. Om jeg ikke får tak i det, bruker jeg mandelpoteter - også en potet som inngår i kategorien melne poteter.


Vask potetene og tørk dem godt. Det er viktig å tørke dem for å unngå soggy resultat. Del poteten i to eller fire og ha dem over på et stekebrett som er smurt med olje. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.


Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg gjerne en tresleiv el. Sorter potetene til mest mulig lik størrelse. Hvis størrelsen varierer mye vil de minste lett koke sund før de største er gjennomkokt.


En langsgående kløyving av de største potetene kan i mange tilfelle redusere problemet med ulik koketid ved stor varisjon i. Potet er en plante i søtvierfamilien, som er mye dyrket for de spiselig knollene. Potetplanten blir 5–m høy, har en eller flere vingekantede og lite grenete stengler, mellombrutt finnete blad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg