onsdag 15. januar 2020

Postpartum depresjon

Tilstanden kan spenne fra mindre plager til alvorlig depresjon , og den må være tilstede det meste av dagen omtrent hver dag i to uker eller mer for å oppfylle kravene til diagnosen fødselsdepresjon. Fødselsdepresjon, postpartum depresjon eller barselsdepresjon er ulike betegnelser på depresjon under eller etter svangerskap. Et gjennomgående trekk er at man finner høy sensitivitet ved økende EPDS score.


Tidlig diagnostisering av postpartum depresjon er vist å ha positiv effekt for mor og barn (19). Medisinsk behandling er minimal. Begge disse begrepene sikter til en depresjon som inntreffer i tiden etter en fødsel, dvs. Svangerskapsdepresjon sikter til en depresjon som oppstår under svangerskapet.


Noen kvinner er ikke motstandsdyktig mot de sterke hormonelle endringer i kroppen som spiller opp under svangerskapet. Andre har for høye forventninger til morsrollen. Faktorer som stress, en vanskelig fødsel og uløste sorg fra fortiden kan føre til fødselsdepresjon.


Depresjon er en tilstand som er karakterisert ved senket stemningsleie, interesse- og gledesløshet og energitap eller økt trettbarhet. Depresjon farger mødres tenkning og tolkning av barnets atferd i negativ retning. Deprimerte mødre opplever derfor oftere enn andre at barnet er utidig og krevende. Skjoldbrusk på grunn av forsinket levering lidelser utløser også depresjon.


Samtidig er postpartum depresjon forskjellig fra normal depresjon. Selvmordstanker er svært sjeldne ved fødselsdepresjon, vanligvis om kvelden og de reiser seg om natten, men de tar kortere tid. Intens sinnsforvirring Live. Merk øyeblikkelig at uten behandling kan denne tilstanden vare rundt et år eller enda lenger. Hvor fort det vil passere, avhenger av deg.


Hvordan håndtere postpartum depresjon ? Postpartum depresjon : behandling av. Først av alt, forstå at tilstanden din er et midlertidig fenomen. Adresse til ektemannen, slektninger. Men det kan også gi en følelse ingen ny mor ønsker å ha, og det er depresjon.


Se introduksjonen til denne artikkelen for symptomer som er spesifikke for typene postpartum depresjon. Når skal jeg ringe legen for postpartum depresjon. Hva er postpartum depresjon ? Det kan utvikles hvor som helst fra noen få uker til et år etter levering, men det er vanligst i de første tre månedene postpartum. The 10-question Edinburgh Postnatal Depression Scale (EPDS) is a valuable and effici ent way of identifying patients at risk for “perinatal” depression. En depresjon kan være til skade både for mor, barn og partner.


Derfor er det viktig å få hjelp og støtte så fort som mulig, spesielt for kvinner som opplever problemer med tilknytning og omsorg for barnet. Behandlingen kan bidra til at du blir raskere frisk, og bedre i stand til å ta vare på deg selv og barnet. En av dem kan være av hormonelle natur.


Etter fødselen, visse hormonnivået slippe tungt, forårsaker humørsvingninger, spenning, angst, søvnproblemer. Men den største forskjellen fra depresjon er at når milten, men negative følelser mamma nødvendigvis opplever positive følelser, uatskillelig fra sin mor. Denne tilstanden overgår gradvis seg selv og trenger ikke spesiell behandling.


Symptomer på postpartum depresjon. Men symptomene på postpartum depresjon kan ikke vises umiddelbart. Depresjon kan utløses av følelsesmessige og stressende hendelser, inkludert fødsel av en baby.


Stress eller depresjon er en tilstand hvor kroppen reagerer på endringer i den omkringliggende virkeligheten med forskjellige manifestasjoner. Det er en følelsesmessig sammenbrudd. Irritabilitet, tretthet, funksjonsfeil i indre organer, kroppen slår alarmen: rolig, sett sammen! Vi har alle hørt mange historier (blant venner, på sosiale medier eller kanskje i kjendisblader) av kvinner som opplever postpartum depresjon.


Men det som ikke er vanlig å høre handler om postpartum depresjon av faren eller diagnostisert som DPPP (foster postpartum depresjon ). Lett depresjon :(ammetåke, eller postpartum blues): Støtte fra pårørende og helsesøster. Forsikring om at dette er en normalreaksjon. Man avventer og passer på at mer alvorlige depressive symptomer ikke utvikler seg. Moderat depresjon :sosial støtte, avlastning og samtaleterapi.


Etter en depresjon kan det være sårt å tenke på hva man har gått glipp av. Man kan føle skyld overfor barnet og være redd for at barnet har tatt skade. Slike tanker kan det være nyttig å dele med noen du har tiltro til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg