mandag 20. januar 2020

Hvor lenge koke torsk

Hvorfor kan ikke timeren på kjøkkenet også være en pyntegjenstand? Torsken skal nemlig ikke koke , men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker.


Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker. Hvis det skjer, trekker torsken ujevnt og noe blir ferdig tidligere mens andre stykker bruker lenger tid. Tilsett ts salt i vannet.


Salt i vannet er viktig. Det gjør at fisken holder seg fastere og smaker bedre. Vil du ha litt ekstra smak – tilsett hel pepper og laurbærblad og noen sitronskiver i vannet. La torsken trekke – ikke koke. Her viser Marit deg hvordan du skal trekke torsk slik at den blir helt.


Fortsett å lese hvis du lurer på hvordan du kan koke eller steke torsk og annen fisk fra frossen tilstan om du vil få inspirasjon til fiskemiddagene eller er på jakt etter nye oppskrifter med fisk. Når det er fersk fisk (dvs. at den ikke er saltet fra før, for da heter det lettsaltet torsk ) så bruker jeg å koke opp rikelig vann i en panne, og når vannet koker bruker jeg ca 2-ss salt pr liter vann jeg har. Dette kan virke utrolig mye, men fisken skal ikke ligge lenge i vannet, så den får ikke mye tid å trekke til seg salt.


Den aller vanligste feilen folk gjør, er å koke eller steke fisken for lenge. Pass på varmebruken, så får du et deilig og saftig resultat. Fisk blir fort ferdig, og bruker alt fra - minutter.


Siden tiden avhenger av steketemperatur og individuelle forskjeller på stekeovner, vil det variere fra ovn til ovn. Kokt torsk eller skrei med agurksalat og sandefjordsmør er tradisjonsmat som du gjerne kan servere som juletorsk, søndagsmiddag eller har gjester. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Det er typisk torsk å være god. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk.


Nytrukket torsk smaker nydelig. Samme oppskrift kan også brukes til skrei. Murphy har ikke tatt juleferie, og lettsaltet torsk har ikke vært å oppdrive i byen.


Heldigvis fant jeg fersk torsk , og salt har jeg, så vi skal nok berge saltatorsken på lillejulaften. Men jeg har vært bortskjemt med en fiskehandler som har levert såpass god saltfisk at jeg har ikke brydd meg om. Pass på at vannet holder en temperatur på 70–grader. Det skal ikke fosskoke, da ødelegges det delikate fiskekjøttet. Blir vannet kaldt når du har i den frosne fisken skrur du varmen opp og tar gryta av kokeplata før vannet begynner å koke.


Torsk skal trekke 8–minutter avhengig av størrelse. Frossen fisk tar lenger ti men følg med uansett, særlig om stykkene er tynne. Håper dette hjelper deg. Bon apetit^^ PS Fosskoker du fisken blir den tørr og smakløs, så pass på den heller enn å la den ligge i kokende vann eller trekke for lenge.


Hvor lenge koke torsk

Skrei, lever og rogn står på menyen under VM i skreifeske i Svolvær, Lofoten. Mange tror de ikke liker lever, men skifter smak når de får den sånn som Torgeir lager den. Først må den ferske levra renses på riktig måte. Se video nederst… Dette trenger du til personer: Ca. Hvor lenge den skal steke, avhenger helt av tykkelsen på fileten.


Fra 1-minutter på hver side skulle være passe, sier Storm. Torskefileten er ferdig når fiskekjøttet er matt og føles fast. Torsken er et magert fiskeslag som har en løsere kjøttstruktur enn laks.


Hvor lenge koke torsk

Derfor er det lurt å steke torsken bare på den ene siden. Har torsken skinn, så legger du skinnsiden ned. Om torsken ikke har skinn, så velger du en side som får ligge i pannen hele steketiden, sier Erik og veileder oss gjennom stekeprosessen. Bland løk, vann og krydder og gi det et oppkok. Skjær fisken i serveringsstykker.


Legg stykkene i det kokende vannet og la småkoke i minutter. I Norge serverer vi gjerne kokt tørrfisk med eggesmør, gulrøtter, pastinakk og purre, eller med gulrotstuing og baconterninger. Røkt torsk kan byttes ut med røkt kolje eller kveite. Begynn med grønnsakene. Rens og skjær grønnsakene i terninger og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt smør.


Posjert eller trukket, betyr rett og slett kokt uten å koke. Laksen trekker i vann som er kokt opp og smaker godt både varm og kald. Vanskelig er det heller ikke og de beste rådene får du her.


Ta rognen opp av vannet og server den rykende varm sammen med fisk, eller la den avkjøles og bruk den til pålegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg