mandag 13. januar 2020

Mat som gir luft i magen

Les om hyllebær og Ian F. Sjekk ut Mat For Oppblåst Mage. Luft i magen kan være sykdom. For eksempel kan cøliaki, laktoseintoleranse og melkeallergi gi hyppige og tilbakevendende luftplager. Men disse tilstandene vil ofte innbefatte flere andre symptomer som magesmerter, løs mage og diaré.


Har veldig stor produksjon av tarmgass som er veldig sjenerende.

Jeg kan plutselig måtte på do, og da må jeg bare springe og håpe på et toalett i nærheten. Kan gå på toalettet fem ganger i løpet av en arbeidsdag, men det eneste som kommer er en ert og masse luft. Alle mennesker har gass i tarmen, men mengden varierer fra person til person.


Normalt produseres det en halv til to liter tarmgass hver dag, men bare omkring en halv liter av den kommer ut. Resten av gassen tas opp igjen i blodet. Dersom mengden gass som kommer ut overstiger en halv liter, føles dette gjerne som mye luft.


Det er matvarer som kan forebygge denne plagen, og det finnes også matvarer du bør unngå fordi de gir ekstra luft. Matvarer som gir ekstra luft i magen.

Unngå å svelge mye luft. Over halvparten av gass i tarmsystemet er luft som vi har svelget. De første rådene handler derfor om hvordan du kan redusere sjansen for å svelge mye luft : Ikke røyk.


Sitt ned når du spiser, og ta det rolig. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Jeg har ofte en del luft i magen. Og lurer på om dere vet hvilke frukt og grønnsaker jeg absolutt ikke burde spise, og hvilke som ikke fører til mer luft enn annen mat ? Har forstått at kål, erter, løk og blomkål, druer og banan ikke er noe lurt å spise. Men hva med ulike bær, poteter, gulrøtter,.


Men enkelte karbohydrater i for eksempel løk, hvete, epler og artisjokker, kunstige søtningsmidler i godteri og pastiller og sukkeret i melkeprodukter er noe av det som er kjent for å kunne irritere magen. I tillegg bruker fettrik mat lang tid på å komme seg gjennom systemet, noe som kan skape mye luft. For mange vil det hjelpe å få gått på do. Valg av mat som ikke gir så mye luft i tamene vil også avhjelpe hos mange, sier Sandvold Olsen. Gastroenterologen ber oss være oppmerksom på at knipsmerter i blant kan være uttrykk for underliggende sykdom.


Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Eksempler på søtstoffer som gir problemer er sukkeralkoholer som sorbitol, maltitol, zylitol og manitol. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Sukrin er også et sukkeralkohol (erythritol), men tåles av de fleste langt bedre enn de andre sukkeralkoholene. Kunstig søtning som aspartam, sakkarin og sukrose kan gi luft i magen og oppblåsthet. Det er rett og slett ufordøyd mat , mat som ikke er tatt opp. En annen ting som gir mye luft er drikke med.


Selv har jeg stor nytte av å lære av andre som har levd med sykdom og plager i lang ti men funnet måter å bli bedre på! For mye og langvarig stress kan virkelig sette kroppen ut av balanse! Flaskemating kan gi luft i magen dersom barnet spiser for fort, bruk derfor langsom flaskemating.


Morsmelkerstatning kan være tungt å fordøye for et barn som ikke er vant til det, og det kan gi magesmerter. Lang tid mellom bæsjebleiene kan også gi luft i magen. Et barn som gråter mye, sluker mye luft , noe som kan bli en ond sirkel. Produksjon av tarmgass betyr at kroppen din er vert for mange “gode bakterier”.


Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Hvis du tilhører den gruppen som får luft i magen uansett hva du spiser, og har problemer med dette hver dag, er det sannsynlig at du har irritabel tarm. Bearbeidet mat inneholder store mengder natrium og andre substanser som ikke er bra for magen.


Dette gjelder også den maten som er forkledd med merkelapper som sier at den er sunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg