tirsdag 28. januar 2020

Myggstikk allergisk reaksjon

Reaksjoner på myggestikk skyldes en allergisk reaksjon på proteiner i myggspytt. Hos folk som reagerer verre på myggstikk , ser man høy IgE og IgG antistoff-produksjon mot disse proteinene, ifølge Store norske leksikon. Mygg kan også spre bakterie- og virusinfeksjoner.


Men hevelse og kløe etter stikk betyr ikke nødvendigvis at du har fått en allergisk reaksjon. Allergisk reaksjon på insektstikk Allergi mot insektsgift kan variere fra plagsomt til livstruende. Kraftige reaksjoner er som regel forbundet med stikk fra veps eller bie.


Noen får også en allergisk senreaksjon, som kan oppfattes som en infeksjon og enkelte ganger feilaktig behandles med antibiotika, men den krever faktisk ingen behandling. Forholdsregler ved myggallergi. Om du vet at du selv, eller en du reiser sammen me er ekstra følsom mot myggstikk , bør du selvsagt gjøre alt for å minimere sjansen for. Disse myggstikk kan også skade. Og noen ganger kan også føre til en blemme på bump.


Myggstikk allergisk reaksjon

Hvis du har flere av disse myggstikk , kan du begynne å føle seg syk. Mygg er et stikkende, flygende insekt som er nært beslektet med fluer og knott. Den er like ille både for barn og voksne.


Til og med en hund kan få en hevelse av myggstikk. Hvor hoven man blir er forskjellig fra person til person. Brodden fra en bie skal fjernes, mens en veps ikke etterlater brodden, og giften kan suges ut med en giftsuger.


Myggstikk allergisk reaksjon

Kløe, rødme og hevelse kan du lindre med avkjøling, lokalbedøvende hudmidler og antihistaminer. Dersom du får tegn på en allergisk reaksjon , må du søke lege snarest mulig. En klassisk allergisk reaksjon innebærer i følge Hermansen at man blir allment påvirket, kal klam og kvalm. Men dette har jeg aldri sett på bakgrunn av myggstikk , understreker hun.


Mygg og myggstikk kan gjøre sommerkvelder til en plage når de svermer rundt. Bare hunnmyggen suger blo hannmyggen klarer seg med nektar fra blomstene til de dør. Myggen er mest aktiv om kvelden og om natten, det er derfor ekstra lurt å bruke beskyttelse mot myggen da. Derimot er reaksjonen som skjer i kroppen ved en allergisk reaksjon kjent. Symptomene ved allergi mot insektstikk varier stort fra hevelse, rødhet og smerte i huden til en alvorlig allergisk reaksjon hvor pasienten kan gå i sjokk med fare for eget liv.


En reaksjon på insektstikk kan skyldes både giftstoffet og en allergisk reaksjon. En allergisk reaksjon på myggstikk kan være vanlig i de fleste mennesker med sensitiv hu men manifestasjoner av allergi vil lett gå. Gjelder dette deg, kan du ta kontakt med din lege for å få et antihistamin som kan forebygge kraftige reaksjoner mot myggstikk. Faktisk er det dette proteinet som induserer allergisk mot myggstikk reaksjoner.


Ved reaksjon på stikk er det alltid uklart om det er en ekte allergisk reaksjon eller en direkte reaksjon på stikket av andre årsaker. Det er mest sannsynlig at du vil reagere på kleggstikk igjen, men reaksjonen behøver ikke bli så ille som den du hadde nå og slett ikke verre. Venter til de går tilbake. Insektstikk kan gi en allergisk reaksjon ved stikk.


Myggstikk allergisk reaksjon

Dette skyldes at kroppen, som et svar på giften fra insektet, frigjør store mengder histamin. Histamin har en rekke effekter rundt i kroppen - hevelse, pustebesvær, kløe og noen ganger faktisk blodtrykksfall og besvimelse. I Norge er stikkene ufarlige, men i en rekke land kan mygg overføre farlige sykdommer.


Du kan imidlertid beskytte deg mot stikk med myggmidler og myggnett. Myggstikk med opphovning og kløe kan være ubehagelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg