fredag 17. januar 2020

Utslett på kroppen barn

Se bilder av ulike utslett hos både barn og voksne. Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett i ansikt, på hender eller kroppen. Hva er utslett med feber hos små barn ? Bruk da en bakteriedrepende krem for å behandle infeksjonen.


Utslett på kroppen barn

Barnet har ofte redusert allmenntilstand. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. På engelsk er sykdommen kjent som slapped cheek syndrome, fordi det ser ut som at noen har klasket barnet på kinnene, sier Ringnes.


Dette er små kviser eller byller rundt hårsekkene hvor som helst på kroppen – oftest i armhulen eller i lysken. Pass på at barnet ikke tar på sårene, da bakteriene kan spres andre steder på kroppen slik at det oppstår nye sår. Brennkoppene oppstår som oftest i ansiktet og på fingrene, og varer i fire-seks dager før de tørker inn. Det er en lang rekke ulike årsaker. Barn kan få utslett av mange ting.


Utslett på kroppen barn

Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på , kan fortelle mye om årsaken. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser.


Hos større barn dukker eksemen opp i bøyefurene på armer og ben. Utslettet dukker oftest opp i. Den finnes i knehasene, på innsiden av albuene, på innsiden av håndleddene og på hender og føtter. Den kan også dukke opp på mage og rygg. Ifølge Resch er de vanligste sykdommene som kan føre til røde prikker på barnehuden skarlagensfeber, vannkopper og den 4. Tidligere var røde hunder en hyppig infeksjon med utslett hos norske barn , men det ser vi ikke mer på grunn av høy vaksinasjonsdekning, understreker Døllner. Spesielt barn rammes relativt ofte av gjentatte utbrudd av uregelmessige vabler på et større eller mindre område av kroppen.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Hos dem man finner en årsak hos, dreier det seg som regel om en allergisk respons på loppebit, matvarer eller en lett infeksjon. Også planter barna kommer i kontakt med kan forårsake lignende utbrudd.


Fjerde barnesykdom. Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager. Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Hudsykdommer kalles ofte også dermatoser. Uansett hvor utslettet oppstår og om det bare er synlig eller også smertefullt eller kløende, så kan det ha mange potensielle årsaker.


Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon. Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn ) i epidemier, man smittes ofte i utlandet.


Spedbarn har gjerne eksem i ansiktet og på kroppen , også på fremsiden av bena. Den femte barnesykdom er en virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom fem ogår. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm.


Utslett på kroppen barn

Etter en uke forsvinner oftest utslettet. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. Barna kan gå i barnehagen selv om de har utslett hvis allmenntilstanden er god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg