mandag 23. desember 2019

Tungpustet gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Ved kortpustethet får man følelsen at man ikke får tilstrekkelig luft inn i kroppen for å dekke kroppens behov. Kortpustethet har den medisinsk betegnelsen dyspné. Den store livmoren skyver mellomgulvet oppover.


Det betyr at lungene ikke kan utvides like mye som når du ikke er gravid. Du har rett og slett mindre å puste med. Tungt å puste - gravid. Dette normaliseres etter fødselen. Ja det kan gjøre deg tungpustet på grunn av for lute oksygen i blodet.


Gravid og tungpustet. Tungpustet spør eksperten: Hei, jeg er i andre trimester og er så tungpustet. Jeg gjør ikke noe fysisk anstrengende som tilsier at jeg burde være tungpustet. Har slitt med følelsen av å ikke få puste ordentlig siden første trim.


Hei,jeg er gravid i snart 8. Jeg lurer bare på om det er normaltå være så tungpustet allerede? Pga blødning gikk jeg på dicinon og progesteron injeksjon(sprøyter). Jeg har anstrengelsesastma men bruker ingen faste medisiner.


I mange tilfeller er kortpustethet i svangerskapet ikke grunn til bekymring. Ifølge Mayo Clinic, er lungene jobber prosent hardere enn før du ble gravid. Med denne økningen, er kortpustethet å være forventet. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid.


Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt, også er svimmel, opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, er tungpustet , har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi). Når du er gravid i uke så har barnet ofte lagt seg med hode nedover. Barnet vekt øker i uke med over 2gram fra uke til uke.


Les alt om hva som skjer i svangerskapsuke 33. Astma og lungebetennelse ble i hvert fall utelukket. Legen mente jeg skulle komme tilbake dersom jeg ble verre. Og du har fått påvist en jernmangel, og forøvrig gikk du opp kg sist sommer.


Og du hadde de samme plagene i sommer, og de gikk delvis tilbake i en periode, for så å komme tilbake. Jeg var tungpustet tidlig, før jeg visste at jeg var gravid og jeg fant det ut i uke 7. Er det flere som er det? Ser prikker når jeg er sånn. Jeg hadde lav blodprosent sa legen, men tror ikke det er det som får meg til å føle meg sånn!


De siste dagene har jeg også vært tungpustet , litt ekkelt. Jeg hiver ikke etter pusten, men tenker over at hvert åndedrag er litt mer sli og at hele brystkassen er øm. Vakten etter at hun i ett dgn hadde opplevd kende tungpust. Lungeemboli hos gravide en sjelden komplikasjon som.


Tungpust og gravid - Gynekologi og graviditet - Doktoronline - Forum 15. Her kan emboliene være alt fra små, og økende i størrelse og dermed også symptomer. Brystsmerter som stammer fra hjertet kan gi ulike smertebilder. Schjelderup forklarer at en voksende livmor gir økt press på lungene, og den store livmoren skyver mellomgulvet oppover. Du spør om det er mulig å føle seg tungpustet hele tiden, om det er angst som er årsaken.


Svaret på det er et helt klart ja. For å oppsummere, så mener jeg der ikke er den minste tvil om diagnosen og forklaringen på plagene dine her. Det er enhver grunn til å tenke at det er angst.


Blir det plagsomt, kan du prøve å endre aktivitet. Rare gravidsymptomer som venninnene dine er for flaue til å si noe om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg