mandag 23. desember 2019

Kake uten melk og mel

Jeg heter Anne Spurkland og er lege, forsker, immunolog og pasjonert baker av frie kaker som alle kan spise. Fyrstekake: Bytt ut hvetemelet med glutenfritt mel. Paideig: Kan lages uten egg. Kaker uten egg, melk og gluten.


Derfor har jeg satt sammen mine fem favoritter uten tilsatt egg. Jeg har ikke full oversikt over innholdet i andre ingredienser, men disse kakene er laget uten tilsatt egg!

Enten du skal arrangere hagefest eller ha med kake på avslutning eller andre begivenheter, har du kanskje lurt på: Hva skal jeg bake til dem som ikke tåler melk eller gluten? Selv om denne kaken ikke inneholder melk eller gluten er den likevel fantastisk god og saftig, med en dyp sjokoladesmak og et hint av kaffe. Denne sjokoladekaken er svaret.


Jeg er selvutnevnt skandalebaker og har kun et par kaker om jeg klarer å få til. Nå har jeg en til på lista. Og det som er så fantastisk med denne kaken er at den er uten vanlig sukker, mel eller melkeprodukter. Jeg må dessverre holde meg unna de godsakene en god stund.


En kake uten disse tre ingrediensen kan bli skandale.

Dersom du selv reagerer på melk og laktose, eller har venner med allergi, kan det være nyttig med noen oppskrifter på kake uten melk. I dag får man kjøpt mange erstatningsprodukter for kumelk, som gjør det lettere å tilby kake uten melke som alternativ til gjester som ikke tåler melk. Glutenfri Kyllingpai uten melk. Pai har jeg drømt om å tåle i mange år, og denne uka gikk det opp et lys for meg som gjorde at jeg var villig til å prøve.


Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.


Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse. I denne artikkelen vil vi gi deg en oppskrift på en deilig kake uten mel , sukker eller meieriprodukter. Den er også veldig lett å lage og krever noen overraskende ingredienser som du vil elske!


Hver dag finner vi flere og flere mennesker som er forsiktige med hva de spiser. Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk , egg, gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Se vårt store utvalg. De Beste Priser Nå!


Banankake uten mel , uten sukker og uten melk – men med en. Dersom du kan bruke melk , kan du bytte ut melkefri margarin med vanlig margarin eller smør.

Så her er den – ukas ønskeoppskrift er glutenfrie kaker. Kaka er bakt helt uten egg, melk og gluten, men merk at jeg dessverre ikke har helt oversikt over hvorvidt de øvrige ingrediensene er trygge for eggallergikere. Den enkleste måten å sjekke ut det er å spørre den som er allergisk. Du har allerede gitt Saftig sjokoladekake uten hvetemel en vurdering!


Helt rå sjokoladekake uten melk og mel I tillegg består oppskriften kun av smarte byggeklosser slik at du får viktige næringsstoffer i hvert eneste tygg. Når store dager skal feires, så er det gjerne kaker og desserter full av raffinert sukker og moderne hvetemel på menyen. Baker uten sukker og mel. Derfor spiser jeg bare kaker som er bakt etter dette prinsippet, sier kake -entusiast Annika Rogneby.


FOTO: Svein Brimi Vis mer. Man kan aldri få nok sjokoladekake. Du kunne selvfølgelig bruke en kjøkkenmaskin, men når kaken er så enkel synes jeg det er greit å gjøre en liten innsats…. Det er gluten som gir melet den gode bakeevnen, og de fleste kornslag inneholder gluten.


Du kan imidlertid bruke hirse, ris, mais, bokhvete og glutenfri havre som gode alternativer. Bak og ha tro på egne ferdigheter. Er du redd smaken blir annerledes, så prøv noe du aldri har bakt før, sier bloggeren som trekker frem spesielt én kake som er veldig enkel å gjøre melkefri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg