Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Finn laveste nettpris her.
Andebryst er populær festmat, både til jul og ellers. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt. Dersom du skal ha gjester som setter pris på et godt måltid da er andebryst noe du bør servere. Du kan enten steike det ferdig i pannen eller ettersteike det i stekeovnen med steketermometer. Stekt andebryst med godt tilbehør og overraskende saus.
Du trenger: Til 2-personer. Enkel appelsinsaus til andebryst. Kraften og fettet fra pannen og den ildfaste formen skal du bruke til sausen.

Den lager du enkelt ved å tilsette sukker og presset appelsinsaft. Kok inn til sirup og server til anden. Server stekt andebryst med couscoussalat med ristede pinjekjerner, mynteblader og granateplekjerner. Annet godt tilbehør til andebryst er sellerirotpuré.
Kok terninger av sellerirot i melk til de blir møre, og blitz dem i blender eller med stavmikser og tilsett litt av melken til du får passe konsistens. Rør inn en klatt smør og smak til med salt og pepper. Spinat brukes ofte til andebryst.
Tilsett eddik og blåbærsirup (sukkeret vil stivne, men det vil koke seg mykt igjen) og kok inn til en tykk sirup. Tilsett kraft og rømme og la sausen småkoke uten lokk til passe konsistens. Smak til sausen med salt og pepper og ev sorte dråper før servering.
Heldigvis er det nemt at stege andebryst i ovn: Rids andebrystet i tern og gnid det med salt og peber. Læg det herefter på en kold pande med skindsiden nedad. Varm panden op og brun skindsiden på andebrystet, til det er gyldent og sprødt. At jeg ventet så lenge med å debutere med andebryst må skyldes den sinnsvake prisen disse brystene har i norske butikker.
Neste tur til Sverige blir det prosent andebryst og prosent bacon og flaskfilet som kjøpes med hjem, ikke motsatt! Forresten stekte og bakte jeg andebrystene akkurat slik du foreslo, gourmande. Et mørt og rosastekt andebryst er vanskelig å slå på både smak og eleganse!
Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos med smak av selleri, er dette en bedre middag som sent vil glemmes. Skal servere andebryst på nyttårsaften, men er usikker på tilbehøret. Nesten alle oppskrifter jeg finner ved søk har appelsinsaus.
Men det er jeg ikke noe glad i. Og tips til tilbehør. Vi hadde mye forskjellig tilbehør til denne gangen fordi alle hadde lyst på litt ulike ting. Er det vanligst å ha en e. Så det ble potet og sellerirotmos, rosenkål stekt i andefett, waldorfsalat, appelsinsaus, rødløkssaus samt noen sauterte grønnsaker - så alle kunne velge det de ville ha. Trengs det å nevnes at vi ble mette? Imponer med sprøstekte andebryst med pastinakkpuré, rødløkskompott og kryddersaus med innslag av bringebær.
Det er faktisk enklere enn du tror! Tips: Som ekstra tilbehør passer det fint med stekte poteter. På samme måte som pastinakkpureen kan du lage selleripuré eller jordskokkpuré. Dette er ikke til å spise seg mett på, så jeg ville ha beregnet mer and om det skal være eneste rett. Jeg har også lagt til litt mer tilbehør i form av rosenkål og en søtpotetmos.
Min venninne Ragnhild serverte meg denne retten første gang og jeg ble helfrelst. Stegt andebryst smager dejligt med for eksempel rødvinssauce, hele, stegte svampe og forårsløg og kogte kartofler. Tilbehør til stegt andebryst.
Du kan også servere stegt andebryst med brunede kartofler, rødkålssalat, grønkålssalat og brun sovs evt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.