mandag 9. desember 2019

Kake med eggeplommer

Kake med eggeplommer

Lage seinere, i påsken. Da er det lov med sånn kos. Fant også en oppskrift på egge-plomme skum kake (fritt oversatt) som mange brukte til å bli kvitt eggeplommer etter å ha laget Angel food cake som jeg lagde i går.


Skal ha gjester på lørdag så da blir det skumkake med is vedsiden av. Fryse eggeplommer er for kjedelig. Eggehviter brukes til å klare vinen, altså kvitte seg med sedimenter. Og det går med en hel haug. Løsningen i Bordeaux var forbilledlig.


Det var nemlig nonnene som fikk eggeplommene. De brukte dem til å bake kaker som de solgte for. Moren min er ellevill etter denne formkaken.


Kake med eggeplommer

Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte faktisk gjør en forskjell. Etter min mening er Gullkake selveste vinneren blant alle formkaker! Eggeplommer kan med fordel røres sammen og oppbevares i en liten plastboks med lokk.


Merk gjerne boksen med antall eggeplommer. Eggeplommene bør enten brukes i løpet av et døgn eller settes i fryseren. Det beste er nok å bruke dem straks, så de ikke blir glemt.


Oppskrift gullkake med sitron 1g smør 1g sukker eggeplommer 2g hvetemel ts bakepulver dl kremfløte finrevet skall(kun det gule skallet) og saft fra sitron, gjerne økologisk 400g Melis til glasur Bland sammen smøret og 1g sukker til det er hvitt og luftig. Visp sammen eggeplommene med 50g sukker til det blir eggedosis. Jeg bakte de første julekakene i går kvel en stor porsjon med kokosmakroner.


Jeg har seks eggeplommer til overs og syns det var litt synd å kaste dem. Finnes det julekaker hvor man kan bruke disse ekstra eggeplommene? Tilsett biter med spekeskine som du har vannet ut en smule, tilsett hakket gressløk eller purre, samt krydre røra lett med kvernet pepper og hva du ellers måtte like. Topp med ost, og steik først på svak varme i en dyp stekepanne med lokk, før du mot slutten tar av lokket og stapper hele greia i stekeoven for å få osten lett gyllen. Stek kaken ved 1°C i ca.


Mor Monsen skal avkjøles på rist, men må dobbelvendes. Det vil si at man hvelver den over på rist først én gang for å fjerne bakepapiret, og deretter én gang til for at kaken skal avkjøles med pynten opp. Del gjerne kaken i mindre stykker og frys dem.


Skjær kaken i snipper før servering. Det er onsdag og tid for Theas tips. I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv. For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet.


Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Oppskriften på denne kaken gir deg biter. Server gjerne med vispet krem til. Skal du bake en kake hvor oppskriften krever bare eggeplommer eller eggehviten kan dette trikset være lurt å kunne. Og hva de skal gjøre med eggeplommene?


Denne artikkelen vil hjelpe deg å konsumere en matvare til god bruk. Hvis du bake en kake Napoleon, Kiev eller Earl ruinene (sistnevnte to laget med marengs), amerikanske kjeks, mandel kaker , vil kurset kun proteiner. Og for dekorasjon produkter kan tilberedes krem laget av eggeplommer. Pisk eggeplommer og et helt egg luftig sammen med sukkeret.


Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ta den ut av formen, og avkjøl. Tilsett brunt sukker, og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Jeg er også svak for sjokolade, krem og pære i en kombo, og tror noen biter med hermetiske pærer ville gjort seg godt på sjokoladebunnen før kremen ble lagt på. Lag gjerne din egen favoritt.


Har du en oppskrift med hele egg, bruk heller to eller tre eggeplommer om du har noen til overs. Det gir smoothies ekstra energi, omeletten mer fylde, bakverket en gulere farge og vaflene en tøtsj av luksus. Vend i hvetemel og bakepulver. Avkjøl kakebunnen helt i formen. Trenger du en langpannekake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet, eller har du bare lyst på noe godt til kaffen?


Kake med eggeplommer

Her har vi i samlet gode og saftige varianter av klassiske langpannekaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg