mandag 16. desember 2019

Eksem under føttene

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Stå i mot tegn på hudaldring. Utslett under føttene kan også ofte gi kløe, rødhet og blemmer. Blant vanlige årsaker er kontakteksem, hånd-, fot og munnsykdom og fotsopp.


Mange barn plages med eksem på føttene. Huden under foten flasser av i store flak, og under tærne får de sprekker. Dette er både smertefullt og ubehagelig. Fenomenet kalles atopiske vinterføtter, winter feet eller sweaty sock syndrome.


Da vil foten rett og slett bygge et lag av hard hud for å verne skjelettet, sier hun. Skoene har gjerne skylden. Anseth opplyser at det som regel er feil sko som utløser denne forsvarsmekanismen. Men det behøver ikke å være det. Alt overdrevent trykk mot tærne, hælen eller fotsålen kan utløse hard hud på eller under føttene.


Kjenner at jeg blir skikkelig frustrert. I det siste har jeg slitt med en ekstrem, intensiv kløe under føttene. Jeg må konstant gnikke føttene mine frem og tilbake på overflaten av teppegulvet på rommet mitt.


Det verste er at det ikke blir bedre, jeg blir bare utrolig varm, rød og jeg gnikker dem. Eksem kan drabba hela kroppen, men är ganska ovanligt just under fötterna. Det finns en del andra hudsjukdomar som kan ge torr, rodnad och fjällande hud under fötterna. Psoriasis är ett av många exempel.


Eksem under føttene

Ibland kan eksematösa hudområden också drabbas av svampinfektion. Hei, jeg har det siste halvåret vært tidvis plaget av ekstrem kløe under og på siden av føttene. Iblant dukker det også opp på lår, legger, rundt knær, i håndflatene og på armene. Det klør så fryktelig at det ikke er mulig å la vær, og de siste par ukene har det begynt å gå utover nattesøvnen.


Rødheten skyldes økt blodtilstrømning til området, Plakkpsoriasis kan forekomme nær sagt hvor som helst på kroppen, men psoriasis i håndflatene og under føttene , eller områder der hud kommer i kontakt med hu som i armhulene eller kjønnsorganene, er som regel en annen type psoriasis. Mikrobielt eller infeksiøst eksem skyldes reaksjon på bakterier eller sopp. Fotoallergisk og fototoksisk eksem skyldes reaksjon på kombinasjonen av et stoff på eller i huden og sollys. De fleste har i større eller mindre grad hard hud under føttene.


Eksem under føttene

Den harde huden er tørr og det kan lett oppstå sprekker og sår. Hælsprekker kan være smertefulle og vanskelig å bli kvitt, og det kan oppstå infeksjon med sopp eller bakterier i sprekkene. På tilsvarende vis kan man få utslett og blemmer under fotsålene og på tærne. Noen ganger kan flere små blemmer smelte sammen til en større blemme.


Blemmene klør og gir svie i huden. FOTSOPP: Pass på å tørke føttene godt etter dusj og bad. Særlig menn har en tendens til å glemme dette, og da får man fort fotsopp mellom tærne. Hard og sprukken hud. Hva er det: Når huden blir hard under føttene , kan du også få sprekker på hælene når de blir for tykke eller tørker ut.


Atopisk dermatitt ( eksem ) hos spedbarn ofte påvirker føtter og ankler. Eksem forårsaker lokaliserte flekker av hevet, grov, kløende rød hu ofte på ankelen. Kaliumpergmanganat kan brukes på rø hissig hud (se avsnitt om infisert eksem under ). Ofte vil det begynne å væske og etter hvert dannes skorper. Eksemet kan være infisert når det er mer rødt og hissig enn til vanlig.


Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Nå er det konstatert at jeg har psoriasis under føttene , og da snakket legen min om at jeg burde kjøpe en slags slipemaskin som er laget for nettopp formålet å fjerne tykk hud.


Eksem under føttene

Problemet er bare at han ikke visste helt hvor jeg kunne få tak i det, bare generelt kosmetikkbutikker. Forebygging av eksem. Nummenhet, prikking, eller en følelse av tyngde under føttene , kan være et tegn på polynevropati: sykdom i nervesystemet.


Nummenheten, prikkingen og den tyngende følelsen i føttene kan eventuelt spre seg oppover bena og også kjennes i hendene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg