onsdag 25. desember 2019

Pepperkake lim

Pepperkake lim

Smør knekk på kantene mot taket og fest på takplatene. Monter pipen og fest den på taket. Fest døren på fronten. Huset er klart til pynting når knekken har stivnet.


Pepperkake lim

Pepperkaker er også noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten, for du kan gjøre så mye gøy med deigen, og smaken er mild og fin. Bygger du hus sammen med barn er det tryggere og enklere å bruke melisglasur enn smeltet sukker som lim. Sitrondråper bidrar til at glasuren blir stivere. La det nylimte huset tørke et par timer før dekorering.


Bygger du store hus er det lurt å lime sammen deler av huset og la det tørke før så å montere alle delene sammen til. De første dagene av desember er pepperkakehusbaketid for mange. Her er tre ulike måter å feste sammen delene på. Baking av pepperkakehus er en koselig førjulssyssel for store og små. La barna delta i dekoreringen, men jobben med å lage det veldig varme karamell-limet bør en voksen stå for.


Pepperkake lim

Her har jeg dekorert med sjokoladelinser, perlesukker og strøssel. Det ble da to trær! Eggehviteglasur er brukt som både dekor og lim. Disse små trærne med kile fra stammen og opp kan også brukes på kopp-kanten.


Innhold og ytringer publisert på denne bloggen er bloggerens personlige ansvar. All bruk av bilder, tekst, lydfiler eller video fra bloggen må avtales med eieren av bloggen. Jeg og min kjære skal sette sammen pepperkakehus.


Og vil helst bruke melis istedet for knekk som lim. Eller fungerer hvertfall. Har glasur-oppskrift på 5dl melis og ett egg. Eggene vi har gikk ut på dato for 3-dager siden. Hørtes spennende ut, skal mase på foreldre til helga, ettersom jeg ikke gidder å lave.


Til kartong, tre, filt, tekstiler m. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til! Pepperkakeverksted på kjøkkenet skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk adventstid.


Ekstra fint blir det om de settes på en liten runding av pepperkake. Smeltede karameller er tingen når du skal montere pepperkakehuset. Legg hele leiven direkte på en silikonmatte (bakematte) eller bakepapir før du skjærer ut delene.


Lim sammen tak og vegger med smeltet sukker. Om du ikke finner det du er ute etter blant våre pepperkakehus, finnes det andre maler. Du kan også tegne ditt eget pepperkakehus - og da er det kun fantasien som setter grensene! Lim sammen seks halvdeler av juletrær med glasur og fest dem på de runde bunnene.


Pepperkake lim

Ringle litt glasur på greinene. Still dem tett inntil hverandre på bunnplaten med litt glasur imellom slik at de sitter fast i hverandre. Lag karamell- lim av sukker, smeltet i stekepanne. Mats Erland-Jensen er konditor på landslaget. Han driver eget konditori i Sandefjord og har en helt egen oppskrift til pepperkakedeigen som gjør det lettere å lage pepperkakehus.


Jeg bruker smeltet sukker, og det går ypperlig. Har limt sammen pepperkakehus på den måten selv siden jeg var 1 og har brent meg kun en gang (som faktisk var i år, når jeg skulle sette sammen en pepperkakekirke.).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg