torsdag 12. desember 2019

Steketid laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt.


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.

Salt laksen etter eget ønske. Stekt laks er både sunt og godt! Slik steker du den perfekte laksen til laksemiddagen, både med back loin og belly loin fra SALMA.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Men etter min erfaring blir ofte anbefalt tilberedningstid litt kort i forhold til slik de fleste i familien foretrekker den.


Derfor pleier jeg å legge på minst minutter.

Laks er for mange kjent som en sikker vinner både til hverdags og fest, og alle som har smakt en perfekt stekt laks vet hvorfor. Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.


Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat. Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.


Raske retter med laks : Se våre oppskrifter. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Skjær evt snitt i skinnet.


Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag.


Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter.

En saftig og herlig stekt laks på nulltid i Philips Airfryer. Laks med couscous og grønnsakssalsa. Sommertid er grillti og med sitron, oliven, couscous og agurk, smaker dette virkelig av sol og sommer! Dersom laksen har skinn, legger du skinnsiden ned. Legg laksen i en ildfast form.


Det er også vanlig å steke laks på en seng av grønnsaker om du ønsker å steke alt samtidig - men husk at grønnsaker ofte har lenger steketid enn laksen. Stekes midt i ovnen på 1grader. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter.


Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Den er go lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Steker du fisken for hardt, særlig fete fiskeslag, får du en veldig kraftig fiskesmak. Laksen bør ikke stekes for hardt og for lenge. Det er kanskje noe å tenke på hvis man har barn ved middagsbordet.


Særlig laks er en fisk mange foretrekker litt rå helt innerst. Samtidig er laks en fet fisk som er lettere for mange å tilberede enn hvit fisk fordi det skal mer til før den blir tørr. Men selv her er det best å være forsiktig: – Steker du fet fisk for lenge og den blir tørr, kan den i verste fall smake tran – og det er ikke noe deilig, sier kokken.


Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg