tirsdag 17. desember 2019

Hovne ben gravid

Har du hovne ben eller ankler, bør du unngå å stå i lange perioder. Ligg eller sitt med beina høyt når du kan, og ikke sitt med bena i kryss. Pass på at du ikke blir altfor varm. Bruk støttestrømper, sko som passer og gir god støtte, og løstsittende klær.


Ligg gjerne på siden når du skal sove.

Sørg også for å holde deg fysisk. Mange som søker lege for plager med hovne bein, gjør det av frykt for blodpropp eller hjertesykdom. Andre plages med tyngdefølelse, ubehag, eksem eller leggsår. Mama Mio, fotkrem, SupCare, kompresjonstrømper.


GRAVIDSHOP BY MOOBA. Hvis årsaken til plagene har sin opprinnelse sentralt i hjertet, vil begge beina bli affisert. De hovne føttene kan da være et relativt tidlig symptom på hjertesvikt eller problemer i blodbanen inn til hjertet.


Det vil si at hevelser i føtter og ankler, hovne bein er nokså vanlig i svangerskapet. Den gravide kroppen holder på mer væske, og den voksende livmoren legger stadig større press på blodårene som fører blodet tilbake til hjertet (venene).

Slike hevelser forsvinner gradvis etter fødselen. Det vanligste årsaken til hovne ben og væske i kroppen er rett og slett på grunn av hormonet østrogen, livmoren som vokser og varme. Vann som trenger seg gjennom blod - eller lymfeårer, samler seg under huden og gir hevelser. De fleste gravide får etterhvert hovne føtter, men samtidig kan jo hovenhet være tegn på alvorlig syksom som svangerskapsforgiftning eller blodpropp. Jeg la for første gang merke til at føttene mine var ordentlig hovne i går ettermiddag, og jeg regner jo med at det henger sammen med varmen.


Overvekt kan også føre til slike problemer, og kvinner kan få hovne ben og føtter på grunn av hormonforandringer når de er gravide eller har menstruasjon. Hevelsen kan også være forårsaket av sykdom. En vanlig sykdom som gir hovne ben er ødem – væskeansamling i vevet. Det finnes forskjellige typer ødem. Eldre og gravide får lettere slike plager enn andre.


Som regel skyldes ikke hovne bein noe alvorlig, men det kan i sjeldne tilfeller skyldes en livstruende tilstand. Støttestrømper og kompresjonsstrømper kan være til god hjelp mot hovne bein. Men det er ikke bare kvinner som skal eller har født som kan få det. Når føtter og ben blir hovne og harde, er det fordi klaffene som skal forhindre blodet fra å renne tilbake ikke fungerer som de skal. Problemer med klaffene kan komme av blodpropp eller slitasje.


Hovne ben - kjerringråd. Venene i benene blir nemlig mykere og tøyer seg mer med årene. Men sannheten er at det finnes mange mennesker som har hovne føtter uten å være gravid , har en form for idrettsskade eller en jobb som innebærer mye farting.

En tredjedel av alt vann i kroppen er utenfor cellene, det vil si i blodårer, lymfesystem og vev. Deilig kjølende og drenerende krem for hovne ben. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Man kan oppleve det både når man er gravid og etter fødselen. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. I denne artikkelen ser vi på hvorfor vi opplever hovne føtter under graviditeten, og de forskjellige måtene vi kan lindre smerten på. Rask og trygg leveranse. Tyngdefølelse i bena og føttene og ubehag når du går, er åpenbare tegn på væskeansamling.


De ser ut som tømmerstokker og er bare fæle. Jeg har ekstremt hovene ben og føtter nå - er i uke 38. Det går fint så lenge jeg er gravid , men begynner å bli redd for at de nødvendigvis går tilbake til seg selv etter fødsel. Går de tilbake av seg selv?


Etter hvor lang tid. Har du smerter i føttene over lengre tid eller har en mistanke om at noe er galt, kontakt legen eller jordmoren din for eventuell videre henvisning. Kilder: Svangerskapsboken, Foot. Spock, India Mart Health Care, Babycenter, Norsk helseinformatikk, Forskning.


Behandling gjaldt ikke blodtrykket mitt som er bra, men hovne føtter. Er bra når jeg står opp om morningen (ligger litt høyere med føttene om natten) men efter et par timer begynne føtter å hovne seg. Vanndrivende medisiner virker ikke på føttene.


Dette oppleves spesielt om natten. Hovenhet i armer og ben kan være en direkt følge av vektøkning og den belastningen kroppen utsettes for, den gravide kroppen oppbevarer også mer veske enn vanlig som kan føre til at det blir trangere kanaler for nerver og blodårer. Jeg hadde hovne ben med noen ømme steder frem til jeg begynnte å sove med bena opp, og bruke støttestrømper om dagen. De ømme flekkene er sansynligvis begynnende åreknuter eller innvendige åreknuter.


Men er du veldig usikker kan du jo ringe og spørre legen din. Det gikk over etter noen dager hos meg, så jeg ville forsøkt det først. Mange gravide plages med hevelser og kramper i føttene,. Vanligvis er begge føtter like hovne. Hvis ikke bør du ta det opp med lege eller jordmor ved neste besøk.


Bruker vanndrivende medisiner også, men det hjelper ikke. Hei, nokon som har gode råd mot hovne ankler? Noen som har tips mot HOVNE bein? Har hatt hovne ankler i snart ei uke og føler ikkje dei minker i løpet av natta heller. Relaxin og progesteron gjør at den glatte muskulaturen i kroppen din (bl.a bekkenbunn) blir slappere og dermed gjør deg mer klar for fødselen.


Mange av “graviditetsplagene” forårsakes av disse, f. Samtidig kan dette gi ubehag under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg