mandag 16. desember 2019

Kalkun steketid

Se den enkle fremgangsmåten her! Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt. Kommer det rosa kjøttsaft, trenger kalkunen litt lenger steketid. Husk å la kalkunen hvile på kjøkkenbenken i minst minutter før du skjærer den opp. Da får kjøttsaften tid til å sette seg.


Kalkun steketid

Kalkun trenger ikke serveres glohet. Her finner du steke- og koketips for kalkun i alle varianter. Hvordan steke kalkunfilet eller hel kalkun ? Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.


Resten smører du utenpå kalkunen. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg. La fuglen hvile minst minutter før du skjærer den opp. Slik steker du hel kalkun Lærerike artikler Slik deler du hel kalkun Marinader som funker på kylling og kalkun Andre gode oppskrifter. Hel kalkun er maten for de store anledninger, og skal du servere helstekt kalkun til nyttårsmiddagen kan det være årets siste og kanskje tøffeste utfordring.


Det er nesten umulig å lykkes med å steke hel fugl, og kalkun er ikke på noen måte et unntak – snarere tvert imot, sier Godts matansvarlig Jon Krog Pedersen. Du kan skjære ut kalkunlårene selv ved å brette lårene ut til siden og skjære over ved leddfestet, slik at lårene løsner. Del gjerne lårene i to ved kneleddet. Det tar 2-døgn å tine en frossen kalkun i kjøleskap.


På kjøkkenbenken tar det rundt ett døgn. Etter tining bør kalkunen ligge på kjøkkenbenken 2-timer for at temperaturen skal stige i kjøttet. Er kjøttsaften gul eller blank så er kalkunen ferdigstekt.


Du kan også bruke en spiss kniv for å sjekke om kalkunen er. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Digital timer med store og tydelig tall.


Sier tydelig ifra når tiden er over. Ha litt vann i pannen under steking, etterfyll med vann slik at stekesjyen ikke tørker ut. Steketemperatur 1ºC, ca min pr kg. Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt?


Kalkun steketid

Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer. Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Det eneste du trenger å gjøre med grønnsakene er å dele dem i biter, og dette kan du gjøre lenge før gjestene kommer.


Mens alt koser seg i ovnen har du god tid til å røre sammen sausen, som får ekstra god smak med litt stekesjy fra kalkunen. For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør.


Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Det høres kanskje mye ut, men husk at det er mye bein i en kalkun , som du ikke skal spise. Men ikke kast beina, legg dem i kjøleskap eller fryser og kok kraft på dem når du skal være hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg