mandag 23. desember 2019

Stikkende magesmerter

Magesmerter kan arte seg på forskjellig vis. De kan være murrende, verkende, skjærende eller stikkende , alt avhengig av årsak. Smertene er ofte ledsaget av andre symptomer fra fordøyelseskanalen, som kvalme, oppkast eller endret avføring. Vurdering av akutte magesmerter. Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter.


Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Luft kan være fryktelig vondt, men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Ved beskrivelsen av magesmerter vil det være viktig å få med når og hvordan de startet, hvor de sitter, hvilket mønster (takvise, vedvarende) og hvilken karakter de har ( stikkende , murrende). Jeg har stikkende smerter i magen, på høyre side. Det er ikke konstant, men minst en gang om dagen.


Har vart en god stun men har bare tenkt at det går over. Men siden det stadig bli vondere tenkte jeg å høre om noen her kan hjelpe meg med noe tips om hva det kan være. Det kan være både tidkrevende og vanskelig, selv om man har pasienten til stede, både med tanke på direkte undersøkelse og prøvetaking. I tillegg kan problemer med organene rundt buken også gi buksmerter.


Hei, jeg er en kvinne på år, barn hhv og 9. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Ekstra fibertilskudd kan øke luftplagene hos enkelte. Du bør holde deg borte fra mat som du mener kan gi plager. Dersom du sjeneres av mye magesmerter , bør du sannsynligvis ikke ha et kosthold med altfor fiberrik mat.


Noen reagerer på enkelte typer karbohydrater, en diett med redusert mengde FODMAP kan være nyttig for mange. Smertene blir verre på tom mage og lindres ofte når du får i deg litt mat og drikke – spesielt melkeprodukter. Sure oppstøt, kvalme og eventuelt oppkast.


Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene. Er det noen andre som føler det samme eller har smerter i mage regionen? Stikkende smerter i magen og opp i brystet, hva kan det være.


Om du har smerter i magen og drar til luftplager og smerter som kommer og gr lokalisert til venstre side av magen, og som. Krafige, stikkende magesmerter nede p. Dersom du får blødninger utenom menssyklus, akkompagnert av stikkende smerter i underlivet, kan dette være cyster på eggstokkene som sprekker. Bestill time hos gynekologen og få det sjekket ut. Les mer om cyster på eggstokkene hos Lommmelegen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig.


De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Smerten er en skarp, stikkende smerte og blir verre når du puster dypt inn eller hoster. Denne tilstanden er også ledsaget av symptomer sohoste, gult slim, feber, skjelving og pustevansker. Ikke gå glipp av: Lungebetennelse: symptomer og behandling.


Stikkende magesmerter

Smerte på høyre side kan skyldes problemer med galleblæren, som gallestein. De kan beskrives som skjærende, som knip, som verkende, murrende eller stikkende. Av og til passer ingen av disse betegnelsene, du kjenner kanskje snarere en ubehagsfornemmelse som det er vanskelig å sette ord på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg