tirsdag 31. desember 2019

Smerter i livmor

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Akutte plutselige smerter blir man alltid forskrekket over.


Mer kroniske smerter som kommer igjen og igjen kan selvfølgelig også være foruroligende. Derfor er det gjerne en god ide å kontakte legen og kanskje bli undersøkt, så du kan få en forklaring. Muskelknuter eller myomer er godartede svulster som utgår fra den glatte muskulaturen i livmoren. Symptomer kan være kraftige menstruasjonsblødninger og menstruasjonssmerter, og følelse av oppfylthet og tyngde i underlivet, men de fleste har ingen plager.


De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Tarmsykdommer som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Smerter fra urinveiene, f. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter , men mer kroniske betennelser i tynn- eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet. Mer smerter ved gynekologiske undersøkelser. Det er ikke nødvendig å vite om du har bakovervendt livmor , men siden forovervendt livmor er det mest vanlige, kan det være mer ubehagelig ved gynekologiske undersøkelser eller ved innsetting av spiral.


Jeg har i en lengre periode hatt så mye vondt i livmor. Både på sidene og midt i, overalt egentlig. Har time til gyn, men er venteti så ville bare høre om noen har vært borti det samme? De varierer mellom å være stikkende, sviende og murrende smerter. Ikke eggløsning- eller menssmerter.


Lurer så veldig på hva dette kan være. Disse organene er ikke livsviktige og man kan leve et bra liv uten dem, der også sex og samliv har en naturlig plass. Det kan ta tid til å venne seg til forandringene. Ofte ingen i det hele tatt. De kan føre til kraftige menstruasjonsblødninger.


Noen ganger kan de gi smerter. Hvis de er store, kan de gi tyngdefornemmelse og følelse av nedtrykk. Hva kan øke risikoen for at jeg får muskelknuter - og er det noe jeg kan gjøre For å motvirke at jeg får dem?


Hva er årsaken til fremfall av livmor og blære? Nedsynkningen av livmoren skyldes at musklene og senene, som holder livmoren på plass er blitt slappe, og derfor synker livmoren ned i skjeden. Symptomene fra blæren og tarmen skyldes at disse organene er bundet til livmoren og derfor trekkes me når livmoren synker ned. Ved kikkhullsoperasjon kan det oppstå smerter i skuldre og i mellomgulvet på grunn av CO2-gassen som blir brukt til å blåse opp magen under operasjonen.


Smerter i livmor

Det er viktig at du gir beskjed om du får smerter som ikke lar seg lindre av de smertestillende du får. En forstørret livmor kan på grunn av sin plassering rett over blæren gi trykksymptomer som igjen kan medføre hyppig vannlating. Hvis livmoren vokser mye, kan den merkes som en hard kul i nedre del av magen, men den vokser meget sjelden til over navlenivået. Livmor fibroids kan være så liten som en ert eller like stor som en basketball.


Bekkensmerter og kramper er vanlige symptomer på livmor fibroid svulster. X-stråler kan benyttes til å lokalisere uterine. Jeg sitter i en hpåløs situasjon, og trenge noe råd og forklaring. Vil prøve å få alle fakta ryddig freår, ingen barn, skal heller IKKE ha barn. Min gynekolog fant tilfeldig ved en ultralysscanning en stor polypp i min livmor.


Jeg hadde ingen problemer på grunn av den, jeg visste som sagt i. Livmorhalskreft på et tidlig stadium gir ofte ingen symptomer, og kan oppdages når det tas celleprøve fra livmorhalsen. Nedsunken livmor har en tendens til å forverre seg over tid dersom tilstanden ikke blir behandlet. Ved kirurgi er prognosen go men tilbakefall kan forekomme.


Ved cystocele kan det være tømningsvansker og oppsamling av urin i blæra. Dette kan gi grunnlag for hyppige urinveisinfeksjoner og vil i så fall være en ekstra grunn til behandling. Oppsøk alltid lege hvis du får en kroppslig plage som varer i mer enn fire uker, eller hvis du får akutte smerter.


Fødte barn med søsterens livmor Slike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg