fredag 5. juli 2019

Stuffing med bacon

Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Farsen er med på å drøye kalkunen.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Tilsett persille, rømme og basilikum. Ha i brødterningene og smak til med salt og pepper.


Denne stuingen er min favoritt kalkunstuffing, men jeg bruker den også som tilbehør til kalkun eller kyllingfilet. Fantastisk smakfull som høster skryt og mmmlyder. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår.


Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i.

Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Når stuffingen stekes i fuglen, er det lett for at kjøttet blir tørt når stuffingen er passe stekt. Det er mye godt som. Stuffing kommer i ulike varianter, med frukt, brød og bacon.


Her bruker vi aprikos, pistasjekjerner, bacon og persille. Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketi og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme. Men stuffing er godt og et perfekt tilbehør til kalkun! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen, omtrent som en kjøttpudding. Resten av stuffing legger jeg i en ildfast form og steker for seg selv i ca.


Fyll kalkunen og lukk åpningen med tannpirkere og bomullstråd ved å stikke cirka tannpirkere gjennom skinnet på hver. Ha kalkunen på en rist i en bakeform, hell på med vann slik at bunnen er godt dekket. Pass på å etterfyll vannet mens kalkunen steker! Ha to gulrøtter, løk og selleristang i bakepannen og la det steke sammen med kalkunen. Frossen marinert kalkunbryst med ben settes rett i stekeovn (uten tining), les på emballasjen.


Pensle med smeltet smør tilsatt krydder før steking. Eller bruk varmluft og stek alt på en gang. Tilbehør: stuffing , grønnsaker, kokte poteter og saus.


Se oppskrift på stuffing og saus under.

La kalkunen ligge på kjøkkenbenken 1-timer før steking. Posen med innmat tas ut. Tørk godt av kalkunen med papir både utvendig og innvendig.


Dekk en langpanne med aluminiumfolie og pensle hele kalkunen med smeltet salt-pepper-smør. Denne oppskriften av Gordon Ramsey har vært populær her på bloggen. En stor utfordring når man lager kalkun er å få den jevnt stekt. Den kontinentale tradisjonen er å servere fugl på julaften. Valg av stuffing og tilbehør er uendelig.


Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg