onsdag 24. juli 2019

Laks bakt i ovn

Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen.


Sett termometeret midt i den tykkeste delen av fileten.

Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca.


Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen. Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester.

Bedre kontroll i ovn. Laks kan både kokes, grilles eller stekes. Velger du det siste, er det lettere å få riktig temperatur på fisken. Er det skinn på lakseskivene er det lett å ta av skinnet etter stekingen.


Pass på at du ikke steker fisken for lenge. Når det er en rosa kjerne, er laksen aller best. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på.


I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken.


Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne.

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Legg stykkene i en smurt ildfast form og strø over litt salt. Bak fisken i ovnen eller hiv den på grillen. Del sitronen på langs.


Skjær den ene halvdelene i skiver og legg dem mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre halvdelen og dryss sitronskall og grovhakket persille over fisken. En sunn og smakfull familiemiddag med laks.


En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli,. Stek i ovnen på 2°C i ca. Legg i gulrot og sukkererter på slutten. Samtidig kan en godt også ha litt eple eller pære i terninger.


Ha i litt hakket gressløk og litt sitronsaft før. Jeg pleier å legge bakepapir eller aluminiumsfolie under laksen før jeg legger den i en ildfast form med skinnsiden ne da blir det enklere å rengjøre formen etterpå. Krever minimalt med prepping, og en tilsetter alt i en form. Potetene godgjør seg selv sammen med olivenolje, krydder, urter mens varmen fra ovnen gjør resten.


Resultatet: saftige og veldig smakfulle poteter med en aldri så liten deilig sprø skorpe- gjør at ovnsbakte poteter er verdt å testes ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg