mandag 15. juli 2019

Fattig i norge

Og hvem er de fattige ? Her får du lære hva fattigdom er, og hva vi kan gjøre for å løse problemet. FATTIGDOÅ være fattig handler ikke nødvendigvis bare om å ikke ha råd til å dekke grunnleggende behov. I Norden er det bare Sverige som har en høyere andel barn i lavinntektsfamilier enn Norge. Fattige barnefamilier i Norge.


I Sverige er andelen barn som bor i familier med lav inntekt på prosent, mens den er på prosent i Norge.

Til sammenligning er andelen barn i lavinntektsfamilier på bare prosent i Finland og prosent i Danmark. NRK Detektor har faktasjekket tallene. Det finnes ingen offentlig fattigdoms-statistikk i Norge , men.


Dette vil endre seg over tid og vil være forskjellig fra land til land. Det var ikke tilfelle i Norge for år siden og er ikke tilfelle i mange fattige land i dag. Samtidig er det bekymringsfullt at det er stedig flere som har svært vanskelige og tragiske historier om sitt forhold til NAV - og de konsekvenser dette medfører. I Norge i dag er man fattig dersom inntekten utgjør prosent eller mindre av medianinntekten i landet forøvrig.


Verdien av de offentlige tjenestene man mottar - som barnehage,.

Fasiten i TBUs hovedrapport, som ble lagt fram onsdag, viser at vi får. Det blir flere fattige barn og unge i Norge. Birgit Alm har erfart hvordan det er å leve på lav inntekt når alle rundt deg har mye.


Andelen fattige øker i Norge , viser ny rapport. Barn i Norge skal ha lik mulighet til å delta og lykkes. Knapt noen i Norge er fattige på nivå med dem som har lite i fattige land. Relativ fattigdom innebærer at inntekten en husholdning disponerer ses i forhold til samfunnet de lever i. Etter EU-normen for fattigdom er en husholdning å regne som fattig om den disponerer mindre enn prosent av medianinntekten (den midterste inntekten) i landet. Se på listen og forsøkt å finne forklaringer på hvorfor nettopp disse gruppene har flere fattige enn andre grupper?


Hvilke tiltak settes inn mot fattigdom i Norge ? Har du noen egne forslag? Leser ofte om de som ikke har råd til ferier, julegaver, konfirmasjon, klær. Er velferdsstaten bare en illusjon? Hvordan har det blitt slik? Er det et så brutalt system i landet vårt at de aller dårligst stilte rett og s. Det tilsvarer prosent av alle barn.


Likevel bor flere enn millioner av landets innbyggere under fattigdomsgrensen. Denne loven baserte seg på det gamle skillet mellom de verdige og de uverdige fattige.

De verdige fattige var de gamle, syke og foreldreløse barna. Disse skulle få understøttelse av fattigvesenet. De uverdige fattige var de som hadde evnen til å arbeide, og derfor burde klare seg selv.


Den grensen er prosent av medianinntekten. Situasjonen til hver lavinntektsfamilie vil variere, og være avhengig av hvilke bo- og leveutgifter de har. Lavinntektsmålene sier ikke noe om hvordan inntekten fordeles i husholdningen, men mange av disse barna risikerer likevel å vokse opp i fattigdom.


Lav inntekt benyttes derfor som et mål på hvor mange fattige barn det finnes i Norge. Det skyldtes at finanskrisen reduserte medianinntekten i Norge. Det får konsekvenser for de det gjelder, påpeker Åsholt.


Siden da har den igjen begynt å stige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg