mandag 29. juli 2019

Nupper i huden som klør

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Stå i mot tegn på hudaldring. Kløen ved skabb er som regel verst om kvelden, og vil også bli bedre ved hydrokortison.


Skabb vil være ganske langt opp på listen over mulige årsaker for dette utslettet. Vanligvis har man også utslett mellom fingrene og håndledd ved skabb. Eksemreaksjoner i huden kan man utvikle når som helst i livet. Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår, kinn og rumpeballer. Huden kan se ut som om man har kylinghu og den kan kjennes som sandpapir.


Hvordan huden ser ut når du klør kan være avhengig av årsaken til kløen. Gjentatte skraping eller hard kløing kan forårsake hevelse og fortykkede områder av huden som kan blø eller få infeksjoner. Nok vann, tran og et sunt kosthold kan hjelpe på nupper og utslett i huden. Jeg har et års tid vært plaget av nupper som klør på ben og rumpe. Det er nesten som utslett,.


Hei, jeg er en jente som har ftt nupper over hele kroppen. Det mener lege og homeopat Siri Aabel. Voksne fr oftest hndeksem huden blir r klr, det kan komme sm klende nupper.


N har prikkene vanlig. Kløe er en ubehagelig fornemmelse i huden. Man føler at man må klø seg, noe som hjelper en liten stund. Dessverre blir det nesten alltid verre jo mer man klør.


Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg). Dukker stadig opp nye.


Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Har du utvekster og nupper i huden ? For hundre år siden ga blek hud status, det var et tegn på at du slapp å jobbe utendørs.


Nå vil folk bli så brune som mulig. Vi lengter etter sol og varme, og vi har råd til å reise sørover flere ganger i året. Men veldig brun hud er ikke sunt.


Sengetøy og tøy som brukes tett mot kroppen, bør skiftes og vaskes på minst grader. En krem eller lotion kurerer vanligvis sykdommen, men du kan fortsatt klø i noen dager etter at behandlingen har drept midden. Skabb gir som regel ingen langvarige helseproblemer, men du kan få bakterieinfeksjon i huden hvis du klør og får sår.


Da er det godt mulig du har hudsykdommen Kerastosis Pilaris – på folkemunne kjent som kyllinghu som fører til nupper og prikker i huden. Den forårsakes av små dyr som kalles skabbmidd. Jeg har begynnt å få røde nupper i huden , spesiellt bakpå triceps og på. Hva er det som gjør at det klør ? Alt fra penicillin til parfyme og overgangsalder kan gjøre deg gal av kløe, skriver Daily Mail.


Tørr hud SANNSYNLIG ÅRSAK: Kløe kan ha mange årsaker. En av de vanligste er tørr hud. Klør meg av og til uten å tenke over det, og vips så kommer det små, hvite klumper i området hvor jeg har klødd med. Klumpene er som sagt små og hvite, men området rundt blir rødt.


Om jeg klarer å kjempe i mot kløen og holde fingrene fra fatet, forsvinner utslettet etter noen minutter (alt fra 2-minutter til minutter). Vask huden med et desinfiserende eller antiseptisk middel, og unngå tette klær og at huden blir tørr. Gule stafylokokker.


Harmløse overflatebakterier som finnes på huden vår, og som er med på å holde farligere bakterier borte. Ved sår eller skader på huden kan imidlertid bakterien trenge igjennom og føre til infeksjon. Begynnende hudkreft - Aktiniske keratoser er en svært vanlig hudforandring, som kan utvikle seg til hudkreft.


Dette kan sees på overarmene, lårene, ryggen, rumpeballer og i ansiktet. Keratosis pilaris er en svært vanlig hudtilstand som kjennetegnes av nuppete hud. Tilstanden kan forekomme hos alle, uavhengig av etnisitet, og starter allerede i barne- og ungdomsårene. Ved hjelp av gode og regelmessige tiltak, kan du forbygge og behandle tilstanden selv. Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer.


Mange oppsøker hudlege fordi de blir bekymret, men de er ufarlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg