torsdag 25. juli 2019

Gravid og utflod

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Watch Og Online Now For Free. Det er vanlig å ha økt utflod i svangerskapet.


Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke- gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens.

Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din. Og når man så er gravid , så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten. Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt. Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens.


Gravide og ammende er særlig utsatt for soppinfeksjoner. Grunnen til at underlivssopp er vanlig hos gravide , er fordi de har høye nivåer av østrogen i kroppen under graviditeten. Svært mange kvinner opplever å ha brunlig utflod tidlig i svangerskapet.

I de aller aller fleste tilfeller, går det bra. Livmorhalsen og slimhinnene i skjeden er veldig skjøre og blodfylte på denne tiden. Det kan fort komme en bloddråpe, spesielt etter samleie eller trening, og det skal bare en mikroskopisk dråpe til før utfloden farges. Og så fikk jeg negativ test på IKM og fortsatte og teste fram til dager over IKM og da fikk jeg endelig positiv test.


Så det er mulig jeg ble gravid rundt den dagen jeg forventet å få mensen, og derfor fikk jeg så sent positiv test. Og det er en øvelse å klare å leve med denne usikkerheten. Man er først og fremst plaget av en ulidelig kløe i skrittet og skjeden, og behøver ikke å ha økt utflod. Sopp ses hyppig etter bruk av antibiotika, inntak av rikelig med sukkerholdige matvarer eller når man spiser p-piller.


Dessuten har sukkersyke, gravide og immunsvekkede økt risiko for gjentatte soppinfeksjoner. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Noen sykdommer og tilstander kan derimot også gi økt mengde utflod , men da har man oftest andre symptomer eller plager i tillegg til økt utflod. I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid.


Det å ha utflod er et sunnhetstegn. Skjeden er selvrensende, og utfloden er et resultat av denne prosessen, forteller sykepleier ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet Evelyn Simonnes. Våknet i natt og trodde jeg tisset på meg. Da var det kommet brunt grumsete utflod , og det kom litt mer da jeg gikk på do og tørket meg. Ikke kommet noe mer, men så antydning da jeg tørket meg på do i sted.


Er nå livredd for å miste.

Har vært på tidlig ultralyd i uke og var til. Jeg mistet vannet i uke og hadde brun utflod i noen dager. Hadde friskt blod den dagen jeg mistet vannet. Var på ultralyd og underlivsjekk, der fikk jeg vite at jeg hadde både friskt og gammelt blod i skjeden, og ultralyden viste det var nesten ingenting fostervann igjen og legen ville ikke si noe om sjansen på at ting kunne gå bra. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter.


Les mer hos Apotek 1. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom. I dag er jeg akkurat ferdig med uke og i går kveld kom det brun utflod.


Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Ble naturlig nok litt bekymret, men snakket med en jordmor og en venninne som nettopp har født og ble litt beroliget. Jeg har ikke vondt eller noe sånt.


Det fortsatte i dag morges, men det har ikke kommet noe særlig mer si.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg