fredag 26. juli 2019

P sprøyte mensen

Sprøyten settes i muskulaturen en gang hver tredje måned. Hemmer eggløsningen og har derfor høy sikkerhet. Det er det bare kondom som gjør. P - sprøyten beskytter ikke mot kjønnssykdommer.


LES OGSÅ: Alt om p -piller.

Hvordan brukes p - sprøyten. Du må ta en p - sprøyte hver tredje måned. Den første sprøyten kan settes når som helst hvis du er sikker på at du ikke er gravid. Du finner oversikt over hormonfrie prevensjonsmidler nederst i denne artikkel.


Ulempene med p - sprøyte er at det kan bli vanskelig å planlegge graviditet. Og at du egentlig ikke skal ha mensen siden du går på p - sprøyte ? Det finnes noe man kaller menstruell migrene.

Denne migrenen kan utløses av fall i østrogennivå før mensen kommer. Mange kvinner med slik migrene blir mindre plaget når de sykliske hormonsvingningene opphører. Når du bruker p - sprøyte vil du som regel slutte å blø.


Er det noen som har gått på p - sprøyte som kan svare meg på dette? Hvor lang tid tok det før du fikk tilbake mensen etter å ha sluttet på sprøyten ? Jeg vet at det kan ta opptil år, men det er vel ikke helt vanlig? Nå er det år og mnd siden jeg satt siste sprøyte og jeg har ikke sett snurte.


Før jeg begynte på sprøyta advarte legen meg om at mensen kunne gå skikkelig bananas. Noen kan fortsette å ha mensen mens de bruker sprøyta , mens andre må vente i to år etter siste sprøyte før de får mensen tilbake. Blant de som beholder mensen under sprøyta kan de risikere å få mensen med helt merkelige og uregelmessige mellomrom. Hvis småblødningene ikke gir seg kan du ta neste sprøyte allerede etter 8-uker, i stedet for uker. Det er få som plages av småblødninger etter andre sprøyte og for mange av brukerne vil blødningen bli helt borte så lenge de bruker p - sprøyte.


Noen legemidler metaboliseres til inaktive metabolitter, mens andre metaboliseres til aktive metabolitter. Migrene er anfall av hodesmerter - ofte halvsidige - der du samtidig kan ha kvalme, brekninger, lydoverfølsomhet og lysskyhet. Deles i to typer: Migrene med aura og migrene uten aura.


For de som synes det er vanskelig og huske på å ta en tablett hver dag, kan p - sprøyten være et godt alternativ.

Nå er det over måned siden hun hadde mensen sist og hun begynner å bli bekymret for å være gravid. Kan det være tilfelle eller er det bare systemet som begynner å bli normalt igjen? Okei, skule ha siste sprøyta april så siste var i januar et sted fikk bare sprøyter før jeg ikke ville ha fler. Hadde blødd helle mai og juni til juli og etter det ikke noe blødning:) men spotting - august.


Og nå har jeg mens murri. Det er legen din som avgjør om du kan bruke p - sprøyten. Det kan derfor ta lang tid å bli gravid etter bruk av p - sprøyten sammenliknet. Første gangen tok jeg sprøyte eller ganger etter hverandre. Da fikk jeg mensen igjen først etter halvannet år da jeg sluttet.


Fordelen med p - sprøyte er at det er en svært sikker prevensjon og mange mister blødningene sine. Bytte fra p -plaster. Dersom kvinnen har brukt p -plaster i minst dager sammenhengende, kan hun gå direkte over på p -stav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg