mandag 1. juli 2019

Ostekake med sitrongele

Ostefromasjen er tilsatt en god del sitronsaft og har derfor ekstra god smak av sitron. Og selvfølgelig er det sitrongelé på toppen. Om moren min ble fornøyd? Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene!


Ostekake med sitrongele

Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.


Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen.


Ostekake med sitrongele

Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. Ostekaker kan selvsagt stekes men det finnes også varianter som denne, hvor kaken ikke trenger en tur i ovnen. Ostekake med sitron og gelélokk – helt uten steking 8. Det blir en aldeles nydelig kake! Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca.


Kaken er god både til kaffe og dessert. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Trykk på stjernene for å gi din vurdering.


Ostekake med sitrongele

Ostekaken er en superflott kake du kan være stolt av å servere! Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Topping: pakke jordbærgele 2. Dette er den ultimate julekaken!


Vi har laget en en tredelt ostekake som både har julens farger og smak av jul. Eg er veldig glad i sitrongele i og på ostekake. Endå bedre likar eg sitrongele i og pasjonsfruktgele på ostekaka. For å vere ærlig likar eg stort sett alle kaker, så eg er ikkje heilt til å stole på i dette spørsmålet.


Ostekake med sitrongele

Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron. Det er ikke mye som smaker så godt som en skikkelig god ostekake. Blandingen av søt eller syrlig ostekrem er en uimotståelig kombinasjon. Avkjøl geleblandingen så den er kald.


Bland oppi pakke kremost (jeg bruker mandarin og ananas ost - det blir kjempegodt) deles i biter og vispes inn. Pisk dl krem og bland denne forsiktig inn i geleblandingen. Hell blandingen over i den avkjølte formen. Tilberedning: kjeksen knuses og blandes med smeltet smør. NB halv mengde vann 1g melis ts Vaniljesukker.


Jeg brukte blåbær, rips, Physalis og frosne bringebær. Begynn med geleen, den må avkjøles. Kok opp en kjele med vann. Ha dl av det nykokte vannet i en bolle sammen med alt gelepulveret.


Rør til alt er oppløst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg