onsdag 17. juli 2019

Gammeldagse navn

Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Her er en del av dem.


Gammeldagse navn

Les også navneforsker Ivar Utnes kommentarer, og hvorfor han synes du godt kan velge ett av disse navnene til din sønn! I Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse er kun kvinnenavn med norsk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid. Se også: Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse. Jeg kan jo da nevne et navn jeg syns er kjempefint, som ikke er nevnt (etter hva jeg har sett hvertfall) det er Minda.


Et gammelt norsk navn , som mange aldri har hørt, så det er nok ganske glemt. Veit ikke om mange som heter det, men min oldemor het det. Gamle norske jentenavn - Navnedebatten.


Gammeldagse navn

At navnene oppleves som gammeldagse , er ifølge Utne hovedgrunnen til at folk endrer fornavn. Men han tror også det finnes en annen årsak til at det er de eldre navnene som blir forkastet. I noen tilfeller kan navnebytte komme av at navnet forbindes med slektninger som er mislikte. Flere av de gamle navnene blir uaktuelle i dag, fordi de ligner vanlige ord i språket som gir negative assosiasjoner. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn.


Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter. Noen navn , og jeg har aldri hatt noen jentenavn jeg virkelig liker. Det går helt greit. Gammeldagse datamaskiner til tross, denne gyseren virker fortsatt fersk, inspirert og veldig, veldig nifs.


Gammeldagse navn

Generelt kan man si at det gr 1r mellom hver gang et navn er p topp. Jeg syns også gamlenavn er fine, de har liksom litt mere sjel i seg. Selv er jeg veldig glad i oppkalling, så vi skal ha en fin blanding av et gammelt navn og oppkalling. Går i bølger De siste årene har vi sett at svært mange velger å gi barna sine såkalte gammeldagse navn , som mange kanskje forbinder med besteforeldrene eller oldeforeldrene sine.


Ekstreme og gammeldagse holdninger. TV følger Vær varsom-plakaten, som er tydelig på at mediene skal være varsom med bruk av navn og bilde i forbindelse med straffbare forhold. Sophia kommer fra grek og betyr visdom.


Aiden kommer fra irsk og betyr flammende. Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. På denne side har vi sammen med navnesnaks brugere (på vores gamle Navnesnak.dk side), samlet alle de gode gamle danske navne. Er der et navn vi har glemt, som du synes der skal med på listen? Ifølge Jørgen Ouren, som er navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå, stemmer det at de gammeldagse navnene har blitt populære igjen, og slik har det alltid vært.


Hele poenget med disse navnbølgene er at populære navn blir etter en stund utslitte og oppbrukte, og dermed forsvinner, forteller han. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Nå har jeg aldri møtt foreldrene hennes.


Gammeldagse navn

Hva sier det om foreldrene når de velger navn som feks Åse, Brita og Gustav. Nå tenker jeg ikke at det er noe n. Til de som har byttet ut one-linerne sine kontinuerlig i snart år, og som skyter fra ho. B uskete, utbredt vekst, ca 1-3m høy, avhengig av klima. Blomstene er enkle i rosa fargenyanser (blomstene har forskjellig farge på samme busk) Blomstene er ca 7cm store, enkle og med duft. Enormt rik blomstring hele sesongen.


Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg