torsdag 4. juli 2019

Hvor mye skal barn sove

Hvor mye skal barn sove ? Hva betyr søvnens lengde? Søvnen er en viktig faktor i menneskers liv. Derfor er vi mennesker svært opptatte av hvordan vi sover og om våre barn sover mye og godt. God søvn oppnås gjennom gode søvnvaner. Skolebarn vokser mye , er veldig aktive og trenger mye søvn.


Tilstrekkelig søvn er nødvendig, både for skolearbeidet, oppmerksomheten og hukommelsen. Tenåringer: timer eller mer : Mange tenåringer må stå opp tidlig for å rekke skolen. Husk at det tar barna i gjennomsnitt minutter å sovne, og sannsynligvis mer hvis de har mye å. Dette klarer barn bedre enn voksne som får smellen på etterskudd.


Barn er for eksempel bedre til å håndtere jetlag enn voksne, for de sover når de trenger det, mener Naphaug. Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye. Det er viktig å huske at ingen av oss er like, og på samme måte som personlighetene våre er forskjellige, er også søvnmønsteret og søvnbehovet forskjellig fra baby til baby.


Hvor mye skal barn sove

Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn. La barnet sove i barnehagen! Alle barn er forskjellige og har forskjellige behov. Dermed kan ikke foreldre eller barnets alder bestemme hvor mye barnet skal sove , skriver barnehagelærerstudent Annie Dang. Hvert tiende barn sov aldri sammenhengende i sitt første leveår.


En fjerdedel av alle toåringene vekket foreldrene om natten, to eller flere ganger i løpet av natten. LES OGSÅ: Barn som ikke vil sove. Vi understreker at dette vil selvsagt variere ganske mye fra barn til barn. Noen barn snur imidlertid døgnet og sover mer om dagen enn om natten, dette er det lurt å forsøke å snu på. Kolikk oppstår også i denne perioden.


Følg med på vekten. Det er ikke noe mål at et så lite barn skal sove gjennom hele natten, det kan faktisk være et tegn på at det er for slapt på grunn av gulsott eller for lite mat. Det som skjer med metabolismen under søvn, er nok mye av forklaringen på at dårlig og lite søvn øker risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer, overvekt og diabetes type 2. Vi trenger altså nok søvn skal vi kunne restituere både hjernen og kroppen vår.


Et voksent menneske trenger gjennomsnittlig 7–timer søvn. Sjekk om barnet ditt får for lite søvn. Tidligere studier har vist at også for mye søvn kan føre til tidligere dø men spørsmålet er om det for eksempel er en underliggende sykdom som gjør at man må sove mer, eller om søvnen i seg selv har skylda.


Hvor mye skal barn sove

Som nevnt mener han at man skal ta anbefalingene med en klype salt. Men hvor mye babyen skal sove , varierer. Kroppen er helt avhengig av søvn for at kroppens funksjoner skal være på topp.


Kroppen og hjernen reparerer og vedlikeholder seg selv mens vi sover. Spedbarn skal sove i 18–grader, men barn fra ettårsalderen kan gjerne sove i – grader. Dersom de sover for lite, blir utfordringene og bekymringene større. Det som vanligvis ville vært et problem de klarte å håndtere, blir vanskeligere å takle dersom de er trøtte og uopplagte, fortsetter hun.


Hvor mye skal barn sove

Se oversikt over hvor mye søvn barn i ulike aldersgrupper har behov for lenger ned i saken. Nyfødte barn kan sove opptil timer i døgnet. Fra 4-måneders alder begynner spedbarna å forlenge søvnperiodene.


Barn i alderen til år kan sove timer i døgnet. På dagen vil total søvntid og antall søvnperioder minke. Noen foreldre opplever at barnet kun sover hvis de kjører på tur i vogn eller i bil. Pallesen sier det er ekstra viktig når man skal gjøre endringer.


Hvor mye skal barn sove

Naphaug har også tro på å gjøre avtaler med barnet. Som for eksempel kutte ned på antallet bøker som skal leses på sengekanten. Men forvent protester – de fleste barn har en Albert Åberg i seg som ” skal bare” etter hvert som de blir eldre. At det at du sover for lite eller for mye kan gi deg. Har du tenkt over at det samme skjer når du skal ” sove inn” og sove lenge i helgen og.


Blir dårligere på å sove med alderen. Vi sover mer som barn , men evnen til å sove reduseres med økende alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg