mandag 1. juli 2019

Jordbærsaus til riskrem

Jordbærsaus til riskrem

Hjemme hos oss serveres riskrem til dessert på julaften. Vi skal nå feire vår 12. Tidligere var jeg ikke så glad i riskrem , ikke før jeg begynte å lage den selv - med ekte vaniljestang (eller ekte vaniljesukker), og med en deilig, hjemmelaget bærsaus til.


Ekstra god blir den servert sammen med hjemmelaget jordbærsaus. Til selskap kan du gjerne gjemme en skåldet mandel i riskremen, for selv voksne gjester synes det er litt artig å være den som får mandelen! Mange av oss spiser riskrem til dessert på julaften. Og kanskje er noen heldige å finne mandelen. Rød saus kan lages på tradisjonelt vis eller du kan gjøre en frisk og søt vri med jordbærsaus.


Smak til med vaniljesukker og sukker. Dersom du har grøt til middag en lørdag kan du gjerne koke litt ekstra slik at du kan lage dere riskrem som søndagsdessert. For meg er det viktig med en fyldig og smakfull riskrem , med en søt og god rød saus. Hvis du har brente mandler, er det godt å hakke opp disse og strø over riskremen. Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen.


Jordbærsaus til riskrem

Riskrem lages på restene av risgrøt. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Den smakfulle og friske sausen kan i tillegg brukes på vaniljeis, ostekaker, brownies og andre sjokoladekakevarianter som kler tilbehør.


Byggryn vendt i pisket krem serveres med jordbærsaus. Smak sausen til med sukker eller melis. Det smaker alltid godt. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta.


Jordbærsaus til riskrem

Bland friske bær sammen med sausen til en supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet. Jeg har ikke pleid å være så begeistret for den tradisjonelle, ferdigkjøpte bærsausen.


Til riskrem er det utrolig godt med en bærsaus. Jeg har her valgt å lage min egen bærsaus – skogsbærsaus – som er en blanding mellom bringebær, rips, blåbær, bjørnebær og solbær. Nå er det frosne bringebær å få kjøpt i de aller fleste butikker, og disse egner seg veldig godt til coulis. Dette er en rå (dvs. ukokt) bærsaus som er mye, mye friskere og langt mer smaksrik enn husmorskolevarianten av rød saus, som er kokt og tyknet med potetmel.


Kilde: Bergens Tidende. Risgrøt blir ofte servert julaften formiddag. Ferdig servert med en frisk og sødmefull jordbærsaus ! Pisk fløten til en tykk og god krem ved for hånd eller ved hjelp av en miksmaster. Selv elsker jeg ekte riskrem på julaften, med både risgrøt, sukker og fløte, og en nydelig jordbærsaus over. Men hvis du ønsker å ha et sunnere alternativ til den orginale riskremen i julen, kan denne absolutt anbefales.


Hvem elsker vel ikke riskrem med jordbærsaus nå i julen? Elin Rusnes Kvingedal. Oppskriften er ganske klassisk, men jeg har stekt valnøtter, hakket og rørt inn. Jordbærsaus : 4g.


Nei, det er ikke jul nå. Men det er absolutt så kort tid siden jul at riskrem fortsatt smaker like godt! Egentlig så synes jeg rett og slett bare riskrem er skikkelig godt. Nok en gang ble jeg inspirert av PT Charlotte Akselsen etter inspirasjonskurset hun holdt på FSC Iseveien, men for å minke karbohydratinnholdet både på riskremen og sausen har jeg endret oppskriften litt. I noen tilfeller pr porsjon.


Klikk på varen for å se mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg