fredag 26. juli 2019

Høy feber voksen

Voor 23:bestel is morgen thuis! Betaal zoals je wilt. Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. Feber uit ons aanbod! Når blir feber kritisk? Hvis feberen blir meget høy - over 4grader. Se også symptomoversikt - feber.


Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over 40? Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i dag gikk den bare oppover,tok en sterk ibux (600mg) når jeg målte 4var helt fjern,og febe.


Er den over 38°, har personen feber. Ved fysisk anstrengelse kan kroppstemperaturen stige til 39° uten at det er feber. Et barn med strep kan utvikle komplikasjoner som revmatisk feber , som kan angripe ledd og hjertet, hvis strep ikke blir riktig behandlet.


Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler. Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Som hovedregel er ikke feber skadelig, men det kan føre til raskere dehydrering. Derfor kan det være grunn til å holde feberen nede i noen tilfeller, sier Barexstein.


Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som 39–°C.


Farlig høy temperatur: Temperatur over grader regnes som høy feber , og stiger temperaturen over grader er det potensielt farlig. Ontdek het bij Wehkamp! Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i flere dager. Ved høy feber , eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege. Jeg har også lav kroppstemperatur til vanlig (rundt 3 av og til litt under).


Høy feber voksen

Jeg har veldig sjeldent feber selv om jeg kan være kjempesyk. Har hatt halsbetennelser, lungebetennelse og alt mulig uten å ha feber. Kan bare huske ganger jeg har hatt høy feber i voksen alder.


Imidlertid er fraværet av symptomer skremmende, siden det er umulig å umiddelbart bestemme årsaken til denne tilstanden. Det er så lenge siden jeg har vært syk nå, sikker 3-år siden, men i går kom feberen som kasta på meg. Følte meg veldig slapp hele dagen og mot kvelden fikk jeg feber opp mot 39- 39-5. Den går greit ned med febernesettende, og holder seg nede mellom 6-timer, men stiger opp mot 3igjen. Utløsende faktorer er blant annet virus og bakterier.


Ved stigende feber dannes virus og bakterier i saktere tempo. Leukocytter og andre stoffer om øker kroppens forsvarsmekanismer øker i antall. Hvor høy feberen er, sier ikke noe om den generelle helsetilstanden. Noen pasienter føler seg alvorlig syke ved kun 38°C, mens. Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er.


Se barnelegens sjekkliste. Barn får lettere feber enn voksne, de har en mer umoden temperaturregulering enn voksne, og høy feber behøver ikke bety at barnet er veldig sykt. Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi feber.


Virusinfeksjon er mest vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg